Hlavní obsah

Sestřih z Bundesligy: Bayern ztrácí na Dortmund už jen tři body, duel se třemi Čechy skončil remízou

Sestřih toho nejzajímavějšího z 22. kola nejvyšší německé soutěže.Video: DIGI Sport

 

Reklama

Bundesliga měla na programu 22. kolo, po kterém se opět měnilo její pořadí. O víkendu navíc zasáhlo v Německu do hry hned sedm českých fotbalistů.

Článek

Boj o německý titul slibuje napínavou podívanou do posledního kola. Náskok vedoucí Borussie Dortmund se ztenčuje a nyní je už pouze tříbodový. Die Schwarzgelben tentokrát nevyzráli na poslední Norimberk, se kterým na jeho hřišti remizovali 0:0. Pro Dortmund to byl už pátý zápas v řadě bez výhry. V dresu domácích odehrál celé utkání záložník Ondřej Petrák. Zaváhání vedoucího týmu využil dotírající Bayern Mnichov, který otočil zápas s Augsburgem a především díky dvěma brankám Kingsleyho Comana vyhrál 3:2. Porážku Augsburgu neodvrátil ani český středopolař Jan Morávek, který odehrál 78 minut.

V přímém přenosu Televize Seznam jste mohli sledovat duel mezi Herthou Berlín a Werderem Brémy. V napínavém souboji dvou týmů bojujících o pohárovou Evropu padly dva góly, po jednom na každé straně. Brémy s Jiřím Pavlenkou a Theodorem Gebre Selassiem prohrávaly po brance Davieho Selkeho 0:1, v samotném závěru je ale spasila hrající legenda Claudio Pizarro. Peruánec se štěstím vyrovnal v nastaveném čase z přímého kopu, čemuž přihlížel i záložník Vladimír Darida v dresu Herthy, který na hřiště přišel na poslední minuty. Pizarro se stal nejstarším střelcem v bundesligových dějinách.

A historické tabulky přepisoval v utkání proti Bayeru Leverkusen také český gólman Jaroslav Drobný. V devětatřiceti letech se stal nejstarším hráčem Düsseldorfu, který kdy nastoupil do zápasu německé nejvyšší soutěže. Drobný naskočil do bundesligového klání po dvou letech, ani on ale nezabránil prohře svého týmu 0:2. O mnoho spokojenější z utkání svého Hoffenheimu odcházel Pavel Kadeřábek, který byl u výhry 3:0 nad Hannoverem, a tudíž i posunu na osmé místo tabulky.

Reklama

Doporučované