Hlavní obsah

Sever Německa zasáhla silná bouře, způsobila problémy v dopravě a několik lidí bylo zraněno

Silná bouřka zasáhla sever Německa.Video: Daniel Andrisák, AP

 

Reklama

Severní oblast Německa zasáhla silná bouřka. Déšť a vítr ochromily vlakovou i letadlovou dopravu, několik lidí zranily padající stromy.

Článek

Sever Německa zasáhla v noci na pátek bouře Nadine, která způsobila vážné problémy v dopravě a vyžádala si několik zraněných. Informovala o tom agentura DPA.

Nejhůře postižena byla oblast kolem města Hannover a pobřeží Severního moře. Rychlost větru na severu Německa dosahovala 140 kilometrů v hodině.

Husté lijáky a vichr zastavily dopravu na dálkových železničních linkách Hannover-Hamburk-Kiel, Brémy-Hamburk a Osnabrück-Löhne. Podle DPA na těchto tratích nejezdily vlaky ani v pátek ráno.

Kvůli bouři Nadine, jež přišla po řadě mimořádně horkých dní, byla narušena železniční doprava i na dalších místech. Společnost Deutsche Bahn musela cestujícím, kteří v noci na pátek uvázli na tratích, poskytnout náhradní ubytování v lůžkových vagonech v Dortmundu, Hannoveru, Braunschweigu či Berlíně.

Letiště ve Frankfurtu nad Mohanem již ve čtvrtek odpoledne krátkodobě přerušilo kvůli bouřce provoz, což se dotklo asi 150 letů. Ještě v pátek musejí pasažéři počítat se zpožděním některých spojů.

V Hamburku a v regionu Münsterland zranily několik lidí padající stromy. Na olympijském stadionu v Berlíně byli ve čtvrtek večer diváci sledující mistrovství Evropy v atletice vyzváni, aby po skončení soutěží zůstali kvůli bouřce na stadionu. „Prosím, zůstaňte tady, toto je pro vás v tuto chvíli nejbezpečnější místo,“ oznámili pořadatelé na konci večerního programu.

Na východě Německa jsou bouřky očekávány v pátek večer. Po přechodném ochlazení v důsledku bouří se ale podle meteorologů vedra s teplotami kolem 30 stupňů Celsia na německé území v příštích dnech opět vrátí. Za bouří Nadine totiž bude následovat teplá fronta s názvem Kevin, napsala agentura DPA.

„Německo může zažívat horké dny s teplotami 30 stupňů a více až do října,“ sdělila německá meteorologická služba DWD.

Reklama

Související témata:

Doporučované