Hlavní obsah

Kam za dobrým pivem? Létající sládek Aleš Dvořák zmapoval minipivovary

Foto: Budejovickybudvar.cz

Létající sládek Aleš Dvořák je opravdovým znalcem piva

Reklama

Kam za pivem? Kdo ví, ať poradí! A kdo neví, ten se koukne na pivomapu létajícího sládka Aleše Dvořáka. O pivu toho totiž ví asi víc, než většina z nás. A hlavně má českou minipivovarskou scénu pěkně zmapovanou.

Článek

Jako létající sládek národního pivovaru Budějovický Budvar to má totiž tak trochu v popisu práce.

Aleš o své práci říká, že je nejlepší na světě. „Cestuji, tedy přeneseně létám po minipivovarech a ochutnávám různá piva, zajímám se o postupy vaření a objevuji novinky, které se kolem piva dějí. Se sládky z minipivovarů pak taky občas společně vaříme. Jsem takový propagátor piva a pivovarů. Buduji dobré vztahy.“

Foto: Budejovickybudvar.cz

Aleš na svých cestách potkává další nadšence do pěnivého moku

Nadšenec do piva

Budvar spolupracuje s minipivovary již mnoho let a Aleš je toho nedílnou součástí už od samého začátku. Má tak nejen českou, ale i zahraniční scénu zmapovanou jako nikdo jiný. Navíc je sám domovařičem, letitým pivovarníkem, degustátorem na světových pivních soutěžích a obecně nadšencem do piva všech stylů. I tak ale stále mluví o pivu s láskou a neuvěřitelnou pokorou.

Jsme národní pivovar a je naším posláním pečovat o tradici českého pivovarnictví. A také ho posouvat kupředu, objevovat nové cesty. A jsou to právě minipivovary, kdo udává trendy. A my bychom chtěli být u toho.
Létající sládek Aleš
Foto: Budejovickybudvar.cz

Aleš se na svých cestách i sám mnohému přiučí

Mapa minipivovarů

Když tedy vznikla v Budvaru myšlenka rozšířit spolupráci zase o něco dál a dát spotřebitelům dobré tipy na super české pivovary, Aleš byl jasná volba. A tak vznikla mapa minipivovarů. Těch, které Aleš osobně navštívil a které může s čistým svědomím doporučit.

Zastavte se i vy na svých cestách v některém z doporučovaných českých minipivovarů a objevte rozmanitost dnešního pivovarského světa. Pivo totiž už dávno není jenom ležák.

Foto: Budejovickybudvar.cz

Aleš Dvořák je sám domovařičem piva

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované