Hlavní obsah

Každý stupeň dolů ušetří náklady na energie. Existují ovšem i řešení pro teplomily, doporučují experti

Foto: shutterstock.com

Hledáte energeticky úsporná řešení? Skupina Hexagon nabízí all-in-one služby od dotačního poradenství přes návrh řešení až po samotnou realizaci

Reklama

Někteří před nákupem nového spotřebiče porovnávají energetické štítky ve snaze snížit náklady na energie. Přestože se každá snaha počítá, největších a finančně nejcitelnějších úspor energie dosáhnete chytrými rozhodnutími.

Článek

Nehledejte složitá a často neefektivní řešení. Základní kroky k úsporám jsou většinou ty nejjednodušší, upozorňují specialisté ze Skupiny Hexagon.

Energie jsou drahé a v této proměnlivé době se šetřit vyplatí víc než kdy dříve. „Často se na nás obracejí lidé, kteří by chtěli výrazným způsobem snížit náklady na energie. Buď u svých příbuzných či známých vidí, že to není nic složitého a nemožného, nebo již nechtějí přeplácet více než je nezbytně nutné,“ uvádějí odborníci ze Skupiny Hexagon. Elektřina, kdy její ceny připomínají horskou dráhu, může stát totiž běžnou českou domácnost až několik desítek tisíc korun ročně, voda zhruba také tolik. Několikanásobné bývá vyúčtování za teplo, pokud tedy nemáte tepelné čerpadlo či jiné energeticky úsporné řešení.

Profesionální osobní průvodce ve světě energií

Každá domácnost má různý životní styl a potřebuje něco jiného. Ať už žijete sami, s rodinou nebo řídíte firmu, důležité je najít takové řešení, které je šité na míru právě vašim potřebám a očekávání. Často však některé z nás na cestě za ekonomicky i ekologicky úspornějším řešením zastaví překážky v podobě neznalosti či nevědomosti. Mám nárok na státní dotaci? Jakou státní dotaci mohu vlastně čerpat a v jaké maximální výši? Je pro mě dobrou volbou tepelné čerpadlo, fotovoltaická elektrárna, solární ohřev vody, zateplení či jiné energetické řešení? Jak vybrat kvalitní dodavatelskou firmu? Vyplatí se mi změnit dodavatele energie a pokud ano, jak to udělat?

Tip: Otázek, se kterými si často nevíme rady, je na jednoho člověka opravdu hodně. Řešení nabízí Skupina Hexagon, která nabízí all-in-one služby od dotačního poradenství přes návrh řešení až po samotnou realizaci.

Naším posláním je poskytnout vám náš odborný vhled a zkušenosti, abyste mohli nejen snížit spotřebu energie, ale i pochopit, jak za energie nevyhazovat peníze. Poskytneme vám praktické tipy, jak snižovat spotřebu energie každý den, od malých kroků, jako je výměna žárovek za LED, až po velké projekty, jako je izolace domu či instalace solárních panelů.
Skupina Hexagon
Foto: shutterstock.com

Ať už žijete sami, s rodinou nebo řídíte firmu, důležité je najít takové řešení, které je šité na míru právě vašim potřebám a očekáváním

Co je doma, to se počítá

Je na čase myslet dopředu. Už nyní je totiž například jasné, že od ledna 2024 se zvednou poplatky za energie. Tento skok může pro některé domácnosti znamenat nezanedbatelný nárůst měsíčních výdajů. Řada českých domácností skokový nárůst cen energií řeší různě, například snižováním teploty na termostatu. Každý stupeň dolů může totiž ušetřit až desetinu nákladů na energie. Věděli jste ale například také, že existují i jiná a komfortnější řešení?

  1. Pořízením vlastní fotovoltaické elektrárny můžete snížit náklady za energie až o 70 procent. Díky možnosti využití státního dotačního programu se investice do fotovoltaiky vyplatí více než kdykoli dříve.
  2. S využitím tepelného čerpadla či solárního ohřevu vody můžete náklady na vytápění domu a ohřev vody snížit až o šedesát procent.
  3. Náklady na osvětlení lze významně snížit zavedením moderních technologií. V případě větších firem, měst či obcí lze hovořit dokonce o úsporách v řádech několika desítek procent.
  4. A co taková změna dodavatele? Podzim je dobou, kdy dodavatelské společnosti svádějí boj o každého zákazníka. Nechte tedy, ať se o vás dodavatelé poperou.

Nechť zvítězí ta nejvýhodnější nabídka!

Když se řekne výběr či změna dodavatele, která je v tomto období více než aktuální, může to znít jako komplikované rozhodnutí. „Ve skutečnosti to může být snadné, jako vybrat si správný recept z kuchařky. S naší asistencí získáte přehledné a klíčové informace o tom, jak si vybrat dodavatele, který vám nabídne nejen skutečně výhodné ceny, ale i kvalitní služby s ohledem na vaše specifické potřeby a preference,“ uvádí specialisté ze Skupiny Hexagon.

Foto: shutterstock.com

Řada českých domácností skokový nárůst cen energií řeší různě, například snižováním teploty na termostatu. Věděli jste, že existují i jiná a komfortnější řešení?

Praktická pomoc, když to potřebujete aneb Dobrá rada nad zlato

Rozhodnout se pro změnu v podobě energeticky úspornějšího řešení je jedna věc. Kdo to ovšem zaplatí? V září letošního roku odstartovalo přijímání nových žádostí o státní dotace z programu Nová zelená úsporám. Novinkou je například možnost vyměnit staré plynové topení za tepelné čerpadlo s možností výrazného státního příspěvku. Nová zelená úsporám ovšem není jediným dotačním programem, který nabízí Národní fond životního prostředí. Pro řadu českých domácností existují i další finančně výhodné tituly, jako je Nová zelená úsporám Light pro nízkopříjmové domácnosti či Kotlíková dotace.

V komplexní nabídce služeb Skupiny Hexagon naleznete také pomoc s dotačními tituly. „Nabízíme přímou a srozumitelnou pomoc při orientaci v dotačních výzvách. Svým klientům často říkáme, že je to jako mít při ruce mapu, když se snažíte najít zakopaný poklad. Pomáháme najít cestu k dotacím, které jsou mnohdy složité a obtížně přístupné,“ doplňují specialisté ze Skupiny Hexagon.

Změny v energetice mohou být zdrojem obav. Pro nás jsou však výzvou, kterou s radostí přijímáme, abychom svým klientům zajistili plynulý přechod k efektivnější a ekonomičtější spotřebě. Výběrem nejvhodnější cesty vám umožníme využít energii nejen šetrně, ale také hlavně chytře.
Skupina Hexagon
Foto: shutterstock.com

Skupina Hexagon: Praktická pomoc, když to potřebujete aneb Dobrá rada nad zlato

Energie jsou životně důležité a jejich správné využití může mít velký vliv nejen na rodinné finance, ale i na životní prostředí. Jak se svět energií rozvíjí a stává se stále komplexnějším, Skupina Hexagon stojí pevně ve své roli energetického průvodce.

Anketa

Jaký produkt vás jako energeticky úsporné řešení nejvíce zajímá?
Fotovoltaika
27,4 %
Tepelné čerpadlo
13,6 %
Zateplení
44,7 %
Zelená střecha
2,3 %
Výměna oken
12 %
Celkem hlasovalo 398 čtenářů.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované