Hlavní obsah

Nečekejte na investiční hodinky roky. Kupte si ikonu od slavného návrháře Genty už dnes

Foto: Carollinum.cz

Věděli jste, že hodinky Pasha de Cartier také navrhl Gérald Genta?

Reklama

Patřil mezi slavné návrháře a konstruktéry hodinek. Letos je tomu deset let, co Gérald Genta zemřel. Jeho nejslavnější navržený model Nautilus od Patek Philippe je tak žádaný, že je řadu let dopředu vyprodán.

Článek

Věděli jste ale, že jsou na trhu i jiné, neméně zajímavé hodinky, které tento švýcarských hodinář navrhl a vy si je můžete dopřát třeba k letošním Vánocům?

Baume & Mercier: Riviera

Kolekci Riviera, která je již pátou generací původního návrhu z roku 1973, letos představila švýcarská značka Baume & Mercier. Když hodinky na začátku sedmdesátých let Genta vymýšlel, našel inspiraci v Saint-Tropez. Odtud je odvozeno jejich jméno.

Foto: Carollinum.cz

Pánské hodinky Baume & Mercier Riviera s chronografem

Mezi nejtypičtější prvky Gentových hodinek patří šroubky či vruty na lunetě. Riviera má čtyři, jež pomyslně rozdělují dvanáctiúhelníkovou lunetu na čtvrtiny. Nejzajímavější kusy mají safírový číselník a datumovku na třetí hodině, uvnitř pracuje in-house strojek Baumatic s pětidenní rezervou chodu. V kolekci najdeme i modely s quartzovými a automatickými strojky, velikosti pouzder se pohybuje od 36 do 43 mm. Hodinky se na pulty prodejců dostávají postupně, zájem po ikonických hodinkách se totiž rok od roku zvyšuje. I přesto je už dnes koupíte zde.

Cartier: Pasha de Cartier

Vynalézavost, ta spojuje všechna pouzdra, která kdy Gérald Genta navrhl. V případě hodinek Pasha se setkáme hned s několika zajímavými detaily. Odnímatelná korunka je uchycena na krátkém řetízku, po sejmutí korunky objevíte na pouzdře malý plíšek, kam si můžete nechat vyrýt své iniciály či symbol, který vás nějakým způsobem vystihuje.

Foto: Carollinum.cz

Pasha de Cartier v rose gold provedení

Loni se klasické tříručkové hodinky Pasha de Cartier objevily na scéně zhruba po desetileté odmlce. Letos přibyly nové modely s chronografem a také zdobené šperkové kusy. Původnímu návrhu z roku 1985 jsou nové časomíry stále velmi podobné, neztratily nic na autenticitě, a to i přesto, že jde o velmi moderní hodinky. Věděli jste, že jejich tváří je představitel filmového Freddie Mercuryho herec Rami Malek? Hodinky Pasha de Cartier prodává butik Carollinum.

IWC: Ingenieur

Značka IWC ze švýcarského Schaffhausenu požádala v roce 1976 Géralda Gentu, aby předělal model hodinek z padesátých let. Zadání znělo jasně: Vyrobit sportovní hodinky nadčasového vzhledu, které budou v ocelovém pouzdře a s ocelovým tahem sloužit ke každodennímu nošení. Navíc měly být extrémně odolné proti magnetismu, mimochodem jednu dobu šlo o nejvíce antimagnetické hodinky na trhu. Genta navrhl vyvrtat do kulaté lunety pětici dekorativních dírek. Jednoduchý číselník a ručky podpořily vzhled této ikonické časomíry.

Foto: Carollinum.cz

Sportovně-elegantní hodinky nadčasového vzhledu IWC Ingenieur

Mezi lety 1976 až 1984 se modelu Ingenieur SL vyrobilo ani ne 600 kusů (z toho zhruba padesát ve zlatě). Dnes jsou tyto historické modely velkou vzácností. I když je momentálně kolekce Ingenieur v IWC upozaděna, rozhodně by se na ni nemělo zapomínat, je totiž součástí dědictví hodinařiny. Hodinky lze objednat v butiku Carollinum. www.carollinum.cz

Co si přát od Ježíška příští rok?

Patek Philippe: Golden Ellipse

Jde o hodinky, které sice nejsou okamžitě skladem, ale právě na tento model se vyplatí několik měsíců počkat. Původní model Golden Ellipse z roku 1968 byl inspirován zlatým řezem. Dokonalé proporce, tenké pouzdro a elegantní vzhled, to vše se propisuje i do současných referencí. Hodinky jsou stále dostupné v růžovém zlatě či platině. Letošní novinka je mistrovským dílem dekorování. Smaltovaný číselník s motivem arabesky a voluty je skutečným uměleckým dílem.

Foto: Carollinum.cz

Patek Philippe Golden Ellipse

Když se na hodinky Golden Ellipse zaměříte detailněji, možná vám připomenou právě nejslavnější hodinky světa – model Nautilus, také od manufaktury Patek Philippe. Tvar číselníku je stejný, jen bylo potřeba zmohutnit pouzdro, a Nautily byly na světě.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované