Hlavní obsah

Ve vaší posteli jsou jich miliony. Zbavte se roztočů a alergií už navždy

Foto: shutterstock.com

Alergie na roztoče nás obtěžuje celý rok a hlavně v noci

Reklama

Alergie jsou zákeřnou civilizační chorobou. Jednou z nejrozšířenějších je alergie na roztoče, kterou trpí až 27 procent Čechů, a to hlavně doma. Nejvíc se totiž roztočům líbí ve vaší posteli, kde jich žije několik milionů.

Článek

Jak se těchto vetřelců zbavit rychle, účinně a jednou provždy?

Roztoče si nevědomky hýčkáte jako mazlíčky. Denně s nimi trávíte kolem osmi hodin v těsném objetí v posteli, staráte se jim zároveň i o potravu, jelikož se živí zbytky vaší kůže a roztoči vám za to zanechávají v posteli své exkrementy. Ty jsou živnou půdou pro vaše alergie. Nejúčinnější ochranou proti roztočům jsou protiroztočové lůžkoviny.

V zimě je alergie na roztoče nejhorší. Proč?

Ideální podmínky pro život roztočů jsou teploty od 22 do 26 °C, málo světla a vlhkost 60 až 80 procent, což nastává u vás doma právě v zimě. Více se topí, je vyšší vlhkost, protože méně větráme. V zimě navíc trávíme uvnitř daleko více času než během teplých měsíců.

Foto: nanospace.cz

Kvalitní spánek zajistí protiroztočové povlečení nanoSPACE

Typickými příznaky alergie na roztoče jsou:

  • kýchání,
  • zarudlé oči,
  • ucpaný nos nebo rýma,
  • svědění v nose, očích nebo v krku,
  • suchý kašel.

Zapamatujte si: Od zimního nachlazení je alergie na roztoče snadno rozpoznatelná – trvá déle, je nejhorší v noci a ráno a neodezní ani po užití léků na nachlazení.

Jak se bránit alergii na roztoče? Vsaďte na lůžkoviny z nanomateriálů

V polštáři můžete najít až dva miliony roztočů, v matraci je to dokonce milionů deset. Alergik tak denně proleží několik hodin v miliardách alergenů. Nejlepší ochranou před roztoči je prevence. Právě z toho důvodu společnost nanoSPACE® využila výhod a přínosů nanotechnologií a stala se prvním výrobcem protiroztočových povlaků, přikrývekpolštářů s nanotkaninou na světě.

Foto: nanospace.cz

Polštář a přikrývka nanoSPACE

Abyste se zbavili roztočů, měli byste ochránit celé lůžko, to znamená polštář, přikrývku a matraci. Vybírat můžete z povlaků nebo prostěradel na matrace, povlaků nebo povlečení na polštáře a přikrývky a pak ze samotných polštářů přikrývek.

Vyberte si tu správnou protiroztočovou lůžkovinu

  • Povlaky na matrace z nanovláken – nejlevnější varianta; na povlak můžete použít běžné prostěradlo, které jste používali doteď.
  • Prostěradlo na matrace z nanovláken – dražší, ale nejúčinnější varianta.
  • Povlaky na polštáře a přikrývky z nanovláken – nasazují se pod obyčejné povlečení, jsou vhodné na příležitostné spaní například na chalupě.
  • Polštář nebo přikrývka s nanovlákennou membránou – přes ně můžete používat své oblíbené povlečení.
  • Povlečení na polštář a přikrývku z nanobavlny – ušito z bio bavlny s nanotkaninou v luxusním barevném provedení modrá nebo champagne.
Foto: nanospace.cz

Povlečení z nanobavlny

TIP: Jaký povlak vybrat? Nechte si poradit v Průvodci výběrem produktů a pronikněte do světa nanotechnologií.

Proč je povlečení s nanobavlnou tak výjimečné v boji proti roztočům?

Povlečení z materiálu nanoSPACE má nanovlákennou membránu, která je vyrobena z tak tenkých vláken, že se přes ně roztoč vůbec nedostane. Na povrchu tkaniny se nemůže množit a na světle a suchu zahyne.

Jak to funguje?

Představte si nanotkaninu jako pavučinu, jejíž otvory jsou velké pouhých 80nm. Rozměry prachového roztoče se pohybují kolem 420 000 nm, jeho alergen je veliký 1000 nm. Tudíž nemají šanci skrze tkaninu projít.

Nanobavlna je ve skutečnosti třívrstvý laminát (sendvič) složený z:

  1. Bavlněného saténu ze 100 % biobavlny na lícní straně
  2. Nanovlákenné membrány uprostřed
  3. Pleteniny ze 100 % polyesteru na rubové straně
Foto: nanospace.cz

Princip fungování nanobavlny

Mikrovlákno a pletenina zaručují měkkost a jemnost materiálu a nanovlákenná membrána plní funkci bariérové textilie. Nanobavlna® je vhodná na všechny typy lůžkovin včetně péřových.

Česká špička se světovým prvenstvím. Znáte rodinnou firmu nanoSPACE?

Česko se již mnoho let řadí ke světové špičce v aplikaci nanotechnologií v průmyslu i v oblasti spotřebního zboží. Důkazem české nanotradice je česká rodinná firma nanoSPACE, která má v České republice největší výběr certifikovaných výrobků s českou nanovlákennou membránou.

Protiroztočové lůžkoviny s nanomembránou jsou naším klíčovým produktem. Od počátku výroby prošly dlouhým vývojem. Když je dnes držíte v ruce, překvapí vás měkkost a jemnost materiálu. Vůbec je nerozeznáte od běžného textilu, přestože se jedná o třívrstvý laminát s nanomembránou uprostřed.
Jiří Kůs, zakladatel české společnosti nanoSPACE
  • V roce 2012 se stali prvními výrobci na světě v oblasti protiroztočových povlaků, přikrývek a polštářů s nanovlákennou membránou.
  • V roce 2016 představili v nanoSPACE také protiroztočové povlečení a přikrývky z nanobavlny, čímž dokázali spojit funkčnost materiálu s kvalitním bavlněným saténem.
  • Během koronavirové epidemie v roce 2020 využili své dlouholeté poznatky z oblasti nanovlákenných materiálů a začali s výrobou nanovlákenných roušek a antivirových šátků.
  • Za své produkty obdrželi významná ocenění: IBM firma roku 2022, EY Podnikatel roku 2021 a Národní cena kvality ČR 2022.
  • Aktivně spolupracují s více jak 400 českými a slovenskými alergology za účelem osvěty a pomoci alergikům.
  • Jsou zakládajícím členem Asociace nanotechnologického průmyslu ČR a součástí edukačního projektu Česko je nano.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované