Hlavní obsah

Co je Sherlock? Redakce Seznam Zpráv se otevírá veřejnosti všech věkových kategorií

Návštěvy v našem studiu

Reklama

Projekt Sherlock odstartoval v létě 2018. Je to způsob, jak otevřít redakci Seznam Zpráv lidem, ať už se jedná o studentské stáže, vzdělávací kurzy pro seniory nebo exkurze v redakci a ve studiích. Chceme skrze tuto otevřenost obnovit důvěru v média a práci novinářů.

Článek

Sherlock Hoax

Sherlock je tým stážistů z řad vysokoškolských studentů, kteří se u nás v redakci učí, jak být novinářem v 21. století. Během jednoho semestru si vyzkouší základy novinářiny, práci s informacemi a rešerše, ale také proniknou do tajů dezinformací. Podívejte se na ukázky jejich práce nebo se rovnou na stáž přihlašte zde.

Naši stážisti na fotografickém workshopu

Sherlock Senior

Sherlock Senior je vzdělávací program o médiích a dezinformacích pro seniory. Projekt zahrnuje stáže přímo v redakci, semináře v regionech, ale také online vzdělávání, tištěné materiály nebo měsíční newsletter o řetězových e-mailech. Chcete dostávat novinky o programu nebo přihlásit své prarodiče? Podrobnosti najdete zde.

Senioři a sociální sítě.

Seznam Zprávy pro školy

V redakci vzniká mnoho nadčasových videí, infografik nebo kvízů o historii, politice, ekologii nebo světě médií. Připravili jsme také Sherlockovu příručku o falešných informacích – jednoduchý návod, jak si ověřit zprávu, článek či jakoukoli informaci. Vše nabízíme volně k využití učitelům, vzdělávacím institucím nebo komukoli, kdo by se rád dozvěděl víc. Školám také pomáháme při výuce mediální výchovy nebo jim nabízíme exkurze v naší redakci. Podívejte se, jestli něco zaujme i vás.

Jedno z videí je třeba o tom, jak funguje americký Kongres.

Reklama

Doporučované