Hlavní obsah

Šilhavý odtajnil svou první nominaci, do reprezentace se vrací Vydra či Dočkal

Trenér Šilhavý odtajnil svou první nominaci.

Reklama

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý oznámil svou první nominaci ve funkci kouče národního týmu.

Článek

Trenér Jaroslav Šilhavý oznámil nominaci na dva duely Ligy národů proti Slovensku a Ukrajině. „Budeme chtít mít dvacet hráčů a tři brankáře. Kvůli nácvikům, takže donominujeme ještě dva hráče,“ vysvětluje na úvod Šilhavý.

Mezi náhradníky se objevil také zraněný Vladimír Darida. „Mluvil jsem s ním dnes a říkal, že ho čeká hodinka za juniorku, takže se uvidí,“ pokračuje český kouč.

V kádru Šilhavého se objevili také tři fotbalisté ze Serie A, kteří v posledních týdnech nejsou příliš vytížení. „Patrika Schicka jsme viděli včera proti Plzni, takže sice nehraje úplně pravidelně, ale má velkou kvalitu, tudíž jsme se ho rozhodli nominovat. Stejně tak jako v případě Jakuba Jankta a Antonína Baráka,“ říká šestapadesátiletý trenér.

„S Matějem Vydrou jsem mluvil, nastupuje pravidelně. Je to moderní typ hráče, hraje těžkou kvalitní soutěž a říkal mi, že se do reprezentace těší,“ prozrazuje Šilhavý.

Šilhavého realizační tým má za úkol najít i nové lídry reprezentace. „Samozřejmě nám chybí osobnost typu Pavla Nedvěda, ale věřím, že mezi současnými hráči máme lídry. Jsou tam Kadeřábek, Gebre Selassie, Dočkal nebo Darida,“ vysvětluje kouč.

Do reprezentace se vracejí také dva fotbalisté z turecké ligy. „S Pavelkou jsem se potkal v Liberci a vím, že je to velký válečník, a s Čelůstkou zase spolupracoval můj asistent a také ho zná,“ pokračuje Šilhavý.

„Přemýšleli jsme, jestli třeba neoslovíme Jardu Plašila, abychom měli nějakého lídra, který má něco za sebou, ale potom jsme to zavrhli, protože stavíme tým směrem k mistrovství Evropy,“ vysvětlil Šilhavý s tím, že Plašilovi bylo už 36 let a EURO se hraje za dva roky.

Českou reprezentaci čeká rozhodující reprezentační sraz v rámci Ligy národů, kterou měl Šilhavého předchůdce Karel Jarolím za úkol vyhrát. „Pod výsledkovým tlakem nejsem. Mám smlouvu do EURA s následnou opcí na další dvouletý cyklus,“ odtajňuje bývalý trenér Slavie.

Nový český trenér má za sebou první dva týdny v nové funkci. „Pro mě je to obrovská zkušenost. Těch 14 dnů jsem neměl ani čas přemýšlet, jestli jsem v klubu, nebo v reprezentaci. Uvidíme po tomto reprezentačním srazu, kdy bude ta pauza trochu delší. Každopádně každodenní stres v klubu bych rád vyměnil třeba za to, kdybychom vyhráli a pak měl tři měsíce před dalším srazem klidnější,“ vysvětluje na závěr Šilhavý,

Brankáři: Koubek, Pavlenka, Vaclík

Obránci: Brabec, Čelůstka, Gebre Selassie, Hejda, Kadeřábek, Novák, Řezník

Záložníci: Barák, Dočkal, Hušbauer, Jankto, Pavelka, Souček, Vydra, Zmrhal

Útočníci: Šural, Krmenčík, Schick

Náhradníci: Bořil, Coufal, Darida, Frýdek, Hořava, Jemelka, Krejčí, Kolář, Kúdela, Masopust, Ondrášek, Petrák, Sivok, Skalák, Stronati, Trávník

Podívejte se na první tiskovou konferenci Jaroslava Šilhavého při jmenování do funkce:

Video: David Janeczek, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované