Hlavní obsah

Simona Stašová se připravuje na charitativní představení. Za peníze se postaví škola v Keni

Simona Stašová o charitativním představení a adopci na dálku.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Simona Stašová v současné době hraje mimo jiné v divadle ABC. Ztvárňuje tam například roli Shirley Valentine. Na listopad se svými kolegy ovšem chystá i charitativní představení.

Článek

„Filumena Marturano. To je nádherná věc, kterou lidé znají jako Manželství po italsku se Sophií Lorenovou a Marcellem Mastroiannim. Já to hraji se Sváťou Skopalem. A je to krásné, protože je to o tom, že mateřská láska je mnohem víc než ta láska k chlapovi,” vysvětluje Simona Stašová, která představení v divadle ABC odehraje spolu s kolegy bez nároku na jakýkoliv honorář.

Za peníze, které se na představení vydělají, i za peníze ze vstupenek, se postaví škola v Keni. „Veškerý výdělek, což činí asi 200 tisíc, půjde do Keni na výstavbu školy. Našich 200 tisíc tam jsou obrovské peníze. Tam se za to vystaví tři třídy,” říká Stašová.

Lístky na Filumenu Marturano už jsou v prodeji od prvního října. Každý, kdo se na představení podívá, přispěje. Hrát se bude 18. listopadu. A třídy v Keni se začnou stavět co nejdřív.

Charitativní představení není pro Simonu Stašovou nic nového. Pro dobrou věc hrála loni například Shirley Valentine a odehrála i několik dalších představení. Díky Shirley už se v Keni škola buduje. Kromě vlastních synů má Simona i dva adoptované na dálku. „Jednoho mám čtyři roky, druhého už patnáct let. A skoro se stydím, když řeknu, že na každého platím sedm a půl tisíce ročně. Oni za to studují, mají za to oběd, svačinu, dostanou pomůcky a školní uniformu.”

Jak je s dětmi adoptovanými na dálku Simona Stašová v kontaktu a jak se připravuje na představení, to se dozvíte v úvodním videu.

Na další reportáže se můžete těšit v magazínu Slavní v neděli v 21 hodin na Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované