Hlavní obsah

Skiareál Lipno zahájí sezonu až v sobotu

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Vláda sice povolila otevřít lyžařská střediska od pátku, provozovatelé nejnavštěvovanějšího areálu na jihu Čech se ale obávají, že kvůli uzavřeným hotelům by páteční návštěva byla zanedbatelná.

Článek

V pátek jdou ještě děti do školy, a protože lidé zatím smějí jezdit na hory vlastně jen na otočku, v areálu se bojí malé návštěvnosti. „Proto jsme se rozhodli až pro sobotu,“ řekla za Skiareál Lipno Olga Kneiflová.

Dodala, že areál bude přizpůsoben požadovaným podmínkám. Znamená to, že lidé se nesmí shlukovat ve frontách před lanovkou a musí dodržovat rozestupy. „Dále platí, že na čtyřsedačkové lanovce mohou být maximálně dva lyžaři,“ uvedla.

Na přísnější režim se připravují i ve středisku na šumavském Zadově. „Budeme mít vymezený koridor, kde se lyžaři budou řadit na lanovku, navíc vždy někdo bude dohlížet na dodržování rozestupů,“ řekl za zadovské středisko Petr Vondraš. Dodal, že provozovatelé zahájí sezonu v pátek. „A budeme mít i večerní lyžování,“ uvedl.

Na Zadově a ve Skiareálu Lipno nedokážou odhadnout, jak moc opatření kvůli koronaviru ovlivní sezonu. Počítají ale s tím, že návštěvnost bude výrazně nižší než v minulých letech. „Všechno závisí na tom, jaká omezení budou platit. Netušíme, kolik lidí bude jezdit na jednodenní lyžování,“ řekla Kneiflová.

Lyžaři z Česka se zatím ani nedostanou do areálu Hochficht, který se nachází na šumavské hranici s Rakouskem. „Provoz začne 24. prosince, ale čeští návštěvníci budou moci na Hochficht až 7. ledna, kdy by měla začít platit mírnější omezení,“ řekl za středisko Martin Řezáč.

Reklama

Doporučované