Hlavní obsah

Škoda Auto se chystá na druhou vlnu. Nabídne zaměstnancům testy

Foto: Škoda Auto - Media Room

Celozávodní dovolená ve Škodě Auto končí 14. srpna a vedení automobilky se obává rozšíření nákazy po návratu zaměstnanců.

Reklama

Automobilka Škoda Auto zavede po návratu zaměstnanců z celozávodní dovolené nová opatření, aby zabránila případnému rozšíření nákazy covidem-19. Zaměstnancům dá k dispozici PCR testy, ale budou za ně muset zaplatit.

Článek

V české automobilce Škoda Auto 14. srpna skončí celozávodní dovolená a společnost již nyní oznamuje nová opatření, která mají zastavit případné šíření nákazy po návratu zaměstnanců z ciziny.

Dle tiskové zprávy vydané automobilkou budou mít zaměstnanci k dispozici PCR testy, ale ty si budou muset pracovníci zaplatit. Testy jsou především určené pro zaměstnance, kteří se vrátí z rizikových oblastí. Z tiskové zprávy není jasné, jaké rizikové oblasti v současnosti automobilka myslí.

Podle stránek ministerstva zdravotnictví je v Evropě pouze jedna země s vysokou mírou rizika, a to Rumunsko. Pokud byl člověk přímo v kontaktu s nakaženým či na sobě pozoruje symptomy, má využít bezplatné testování krajské hygienické stanice. Redakce Seznam Zpráv se na automobilku obrátila, ale do vydání článku se nepodařilo se zástupci Škodovky spojit.

Roušky a zvýšená hygiena

Dále Škoda Auto doporučuje, aby zaměstnanci po návratu z ciziny nosili minimálně jeden týden roušky, a to vlastní či dříve přidělené nanošátky, jak společnost píše v tiskové zprávě. Společnost také nabádá k časté dezinfekci rukou a těm zaměstnancům, kteří mohou, doporučuje využití práce z domova.

„Útvarům, které mají možnost smysluplně využívat u svých zaměstnanců práci z domova, doporučuje automobilka v prvním týdnu po celozávodní dovolené navýšit množství vzájemně dohodnutého režimu mobilní práce až na 50 procent,“ stojí v tiskové zprávě. Zaměstnanci podle společnosti byli již o všem informování SMS zprávou.

Zavřené závody

Závody automobilky musely být kvůli šíření nemoci již jednou uzavřeny, a to na celých 39 dní. Až 27. dubna se výroba znovu rozjela.

„Součástí rozsáhlých hygienických a bezpečnostních opatření je mimo jiné vybavení zaměstnanců rouškami nebo respirátory,“ píše společnost v tiskové zprávě ke znovuotevření závodů.

„Škoda Auto poskytne i dostatek dezinfekčních prostředků a pomocí plakátů informuje o preventivních opatřeních, jako je dodržování dostatečného odstupu od ostatních osob, upuštění od podávání rukou, pravidelné mytí rukou a jejich dezinfekce a ‚bezpečné‘ kašlání a kýchání. Kromě toho se při vstupu do areálu závodů namátkově měří tělesná teplota,“ shrnula automobilka opatření těsně po otevření provozu.

Reklama

Doporučované