Hlavní obsah

Slonice v ZOO Dvůr Králové si pochutnaly na vánočních stromcích

Foto: Zoo Zlín

Ilustrační snímek.

Reklama

Trojice slonic afrických v ZOO Dvůr Králové nad Labem na Trutnovsku si dnes pochutnala na vánočních stromcích. Jídelníček jim zpestřilo téměř 100 smrčků.

Článek

Stromky dvorskému safari parku z většiny dodal Krkonošský národní park. Část pocházela z neprodaných zásob od obchodníků s vánočními stromky. Nyní je zoo kvůli vládním epidemickým nařízením uzavřená.

Zoo chová čtyřicetileté samice Saly a Umbu a od listopadu také šestačtyřicetiletou samici Drumbo, kterou získala ze zoo ve vídeňském Schönbrunnu. „Drumbo u nás dostala vánoční smrčky poprvé. Pro Saly a Umbu to je již tradiční zpestření jídelníčku, které je jednou za rok,“ řekla mluvčí zoo Zuzana Boučková. Podle chovatelů si sloni se stromky rádi hrají. Více než na smrčcích si však prý pochutnají na větvích ovocných dřevin a vrbách.

Slonice Drumbo zatím žije od slonic Saly a Umbu odděleně, takže i smrčky dostala do svého venkovního výběhu zvlášť. Již dříve chovatelé uvedli, že proces spojení slonic do jednoho stáda musí být postupný a mohl by trvat měsíce.

Dvorská zoo slony africké chová od roku 1969. Nejvíce slonů, šest, bylo ve Dvoře Králové chováno po transportu z Afriky v roce 1984. Skupina se však postupně zmenšovala a od úhynu samce Kita v roce 2017 zůstaly v safari parku jen samice Saly a Umbu. Sloní mládě se v zoo dosud nenarodilo.

Reklama

Doporučované