Hlavní obsah

Slováci se snaží zamezit mezinárodní ostudě. Lístky na zápasy hokejového MS prý ještě budou

Slovenský novinář Martin Tóth o situaci ve slovenských prodejnách vstupenek na hokejové MS.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hokejové mistrovství světa na Slovensku začíná až v květnu příštího roku. Sehnat na něj lístky je už teď ale problém. Hromadně se na ně zaměřili překupníci. Slovenský hokejový svaz proto vydal varování fanouškům, ať vstupenky z druhé ruky nekupují. Raději ať vyčkají na další prodejní vlnu.

Článek

Redakce Seznam Zprávy už ve středu informovala, že získat vstupenky na hokejové mistrovství v Bratislavě a Košicích bylo v den zahájení prodeje prakticky nemožné. Překupníci zahltili internetový systém roboty a vydali se vykoupit kamenné pobočky. Získat vstupenku se podle místního tisku povedlo jen hrstce šťastlivců.

O den později byla situace ještě víc tristní: Na oficiálním webu byly v dopoledních hodinách k mání pouze vstupenky na méně atraktivní zápasy. Typově na Francii s Velkou Británií či na Kanadu s Dánskem.

Jedinou cestou pro fanoušky se tak staly překupnické weby. Ten největší z nich, Viagogo.com, však vstupenky nabízí za mnohonásobně vyšší ceny. Na zápasy české reprezentace v základní skupině stály vstupenky 60 eur, tedy 1500 korun, na překupnickém webu byl lístek na zápas Čechů proti Švédům za 4373 korun. Přičemž ceny v době psaní tohoto textu dál stoupaly.

Mohlo by vás také zajímat: Jaké osobnosti sledovat v hokejové extralize?Video: Karolína Bulisová

Největší rozdíly pak byly u lístků na zápasy play-off. Zatímco čtvrtfinálový lístek byl na oficiálním webu oceněn částkou od 1700 korun, překupníci je nabízeli za horentní sumu – od 11 tisíc korun do rohu stadionu.

A finále? Překupníci mohli finálové vstupenky nakoupit za necelých osm tisíc korun, přeprodávají je za jedenáct tisíc a více. Nejlepší místa vyjdou dokonce na téměř 15 tisíc.

Z údajů, které zveřejnil slovenský hokejový svaz, vyplývá, že se v první den prodeje prodalo kolem 11 tisíc vstupenek. Ať už jednotlivých, nebo v balíčcích. Dalších 10 tisíc bylo zarezervovaných.

V oficiální zprávě slovenský svaz uvádí, že do první vlny prodeje uvolnil jen 30 procent vstupenek.

Organizátoři tak apelují na fanoušky, že vstupenky rozhodně nejsou vyprodané a ať lístky z překupnických webů nekupují.

Pusťte si také: Reakce na nové hokejové dresy.Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

„Momentálně intenzivně jednáme s naším partnerem Ticketportal ve snaze upravit systém tak, abychom zamezili překupníkům a robotům nakupovat lístky v maximálních objemech a paralyzovat prodej. Je možné, že vstupenky na zápasy Slováků a Čechů budeme prodávat i jiným způsobem, ale nechceme zatím předbíhat,“ uvedl prezident Slovenského svazu ledního hokeje Martin Kohút.

Část vstupenek by se do prodeje mohla vrátit už v pátek. U některých, které si lidé zamluvili ve středu, totiž vyprší doba rezervace.

Slovensko se tak snaží zamezit teoretické velké mezinárodní ostudě. Pro porovnání – letošní mistrovství světa pořádalo Dánsko. Lístky byly bez problémů přístupné přes oficiální stránky šampionátu a koupit se daly dokonce i bezprostředně před zápasem. Například lístek na úvodní zápas české reprezentace proti Slovensku se dal pořídit od 500 korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované