Hlavní obsah

Slováci si utrhli ostudu. Prodej vstupenek na hokejový šampionát prý ovládli překupníci

Foto: Profimedia, Profimedia.cz

Hokejová aréna v Bratislavě bude na jaře během MS narvaná k prasknutí. V den zahájení předprodeje vstupenek z toho měli radost ale hlavně překupníci.

Reklama

Na Slovensku dnes začal oficiální předprodej vstupenek na květnové mistrovství světa v hokeji. Získat lístek na zápasy domácího týmu nebo české reprezentace ale bylo prakticky nemožné. Překupníci zahltili internetový systém roboty a na kamenných pobočkách všechny atraktivní zápasy vykupovali.

Článek

Symbolicky v 9:19 měl začít prodej vstupenek na hokejové mistrovství světa 2019, které v květnu pořádá v Bratislavě a Košicích Slovensko. Na hokejovou show se chystaly vyrazit i tisícovky fanoušků z České republiky, nejen je ale rozčílily komplikace, které systém Ticketportal neustál.

„Čakajte prosím. Vážený zákazník, práve ste sa zaradil do poradia zákazníkov čakajúcich pred Vami.“

Tahle věta dráždila většinu z těch, kteří si hned dopoledne chtěli zajistit místa na zápasy turnaje.

Internetový systém prakticky okamžitě zkolaboval a Ticketportal už v průběhu dne musel potupně přiznat, že jej napadli a přemohli internetoví roboti.

„Velmi se omlouváme všem hokejovým fanouškům, kteří se od rána pokoušejí koupit vstupenky. Najednou jsme zaznamenali poptávku, která přesahovala číslo 80 tisíc zájemců. Pořadí, ve kterém jste čekali, bylo zahlcené roboty, se kterými jsme museli bojovat,“ napsal Ticketportal během dne na svůj Facebook.

Natěšení fanoušci tak během dopoledne prožívali především beznaděj. Vinou robotů a virů byli totiž v moment, kdy po několika minutách v internetovém systému vystáli virtuální řadu, vráceni zpět na její začátek. A k volbě, natož platbě za vstupenky se řada z nich vůbec nedostala. Anebo až ve chvíli, kdy byly zápasy vyprodané.

Získat vstupenku se tak povedlo jen několika šťastlivcům. Nebo těm, kteří si ji vyrazili koupit do kamenné pobočky na Slovensku.

Okolnosti podivného předprodeje popsal server Aktuality.sk. Pokud jsou jeho informace pravdivé, bude muset Ticketportal i Slovenský hokejový svaz vysvětlovat obrovskou mezinárodní ostudu.

Podle serveru totiž prodejci poskytovali nejatraktivnější lístky překupníkům i v některých kamenných pobočkách.

Ve svém textu to popisuje novinář Martin Tóth-Vaňo, který dění na bratislavských pobočkách mapoval během dopoledne. Podle něj prodejci úplně ignorovali podmínku, že si jedna osoba může zakoupit maximálně čtyři vstupenky na jedno utkání. Překupníci tak přímo před zraky lidí stojících za nimi v řadě skupovali balíčky toho nejlepšího, co slovenský šampionát nabídne.

„Odcházeli se stovkami lístků na zápasy Slovenska i Česka. Podobné skupiny byly i na dalších pobočkách v Bratislavě. A všude se dostaly na řadu jako první. Pokud se vám stalo, že na vás po dlouhém dni vstupenky nezbyly, tohle je důvod,“ píše novinář ve své reportáži.

To se prakticky okamžitě projevilo také na černém trhu nebo inzerátech. Zatímco v oficiálním předprodeji měla vstupenka na úvodní zápas Česko-Švédsko vyjít na 75 eur, na překupnickém serveru Viagogo.com jsou nyní k mání za více než dvojnásobek.

Foto: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

Za takovou cenu se dala v průběhu odpoledne sehnat vstupenka na zápas Česka se Švédskem na hokejovém MS na Slovensku na serveru Viagogo.com. Předprodej vstupenek na očekávanou sportovní show ovládli překupníci.

A že se řada vstupenek obchoduje právě tady, potvrzuje i vytížení serveru. Nabídku vstupenek na zmíněný zápas Česka se Švédskem si ve stejný čas jako autor tohoto textu prohlíželo dalších 83 potencionálních zákazníků.

„Velice nás těší obrovský zájem fanoušků o vstupenky na šampionát. Ten několikanásobně přesáhl zájem během mistrovství světa v roce 2011. Mrzí nás ale technické problémy, které začátek prodeje doprovázely. Byli jsme ubezpečovaní od našeho partnera, že systém bude fungovat bezchybně. Nestalo se tak, ale jsme rádi, že Ticketportal situaci promptně řešil,“ uvedl po poledni prezident Slovenského svazu ledního hokeje Martin Kohút.

Mistrovství světa se na Slovensko vrací po osmi letech, turnaj se koná od 10. do 26. května. Češi zápasy základní skupiny odehrají v Bratislavě, zatímco Slováci v menší aréně v Košicích. I rozhodnutí přesunout domácí tým z hlavního města provázela na jaře kritika slovenských fanoušků.

Reklama

Doporučované