Hlavní obsah

Smečky divokých psů v Indii zabíjejí děti. Vesničané berou do rukou klacky, mačety i pušky

Divocí psi na severu Indie zabíjejí děti. Za poslední týden mají na svědomí šest životů.Video: Jan Marek

 

Reklama

Šest mrtvých dětí u indického města Sitapur místní burcuje k tomu, aby začali jednat. Úředníci a policie jsou pro uspání zvířat a jejich vypouštění do přírody. Vesničané se ozbrojují a oplácí smrt smrtí.

Článek

Smečky divokých psů kroužící kolem města Sitapur na severu Indie mají na svědomí již šest mrtvých dětí jenom za poslední týden. Více jak dvacet dalších divocí psi zranili od začátku listopadu.

„Viděla jsem psa, který měl kolem tlamy krvavé skvrny. Jak jsem to spatřila, začala jsem utíkat. V tom momentu po mně vyběhli tři a začali mě kousat. Upadla jsem. Až když přiběhli lidé z vesnice s mačetami, dali se na útěk,” popsala svůj děsivý zážitek jedna napadená dívka z vesnice, která se představila jako Rinki.

Dospělí vesničané se o své potomky bojí, nepouští je proto ani do školy. Navíc se také vyzbrojili klacky, mačetami i puškami a zabíjejí každého psa, na kterého narazí.

„Pár z nich, které jsme viděli včas, jsme uspali. Bylo jich asi osm a později je vypustíme do džungle. Kromě nás se k tomu čelem postavili i vesničané. Ti vzali věci do vlastních rukou. A my jsme je v tom podpořili. Řeší to podle svého, pár jich už zabili,” rozvedl současné řešení situace správce okresu Sitapur Shashank Tripathi.

K mnoha útokům psů došlo ve chvílích, kdy děti vyrazily dál za vesnice, aby sbíraly manga, či když opustily dům, aby si došly na záchod. Domy v oblasti většinou nemají žádnou kanalizaci.

Podle úřadů měly od loňského listopadu útoky divokých psů v tomto okrese za následek dvanáct mrtvých dětí v rozmezí věku 5 až 12 let.

Divoká zvěř je přitom v Indii běžná i v zalidněných ulicích. Útoky psů tak v celé zemi nejsou považovány za výjimečné. Tak vysoký počet obětí v jedné oblasti je ale i na Indii neobvyklý.

Reklama

Doporučované