Hlavní obsah

Boj za záchranu čínských aligátorů. Chovatelé je z rezervace pouští do divoké přírody

Šest aligátorů čínských bude vypuštěno do divočiny. Video: Reuters

 

Reklama

Chovatelé v čínské rezervaci An-chuej Jang-ce už do divoké přírody vypustili přes stovku jedinců. Snaží se tak bojovat proti jejich vyhynutí.

Článek

Šestice zajatých čínských aligátorů bude vypuštěna zpět do divočiny. Do svého přirozeného prostředí poputuje z rezervace An-chuej Jang-ce v čínském městě Süan-čcheng.

Před návratem do divočiny budou aligátoři podrobeni důkladnému fyzickému vyšetření, včetně testů DNA. Projdou také sérií tréninků, která je lépe připraví na život v nehostinné přírodě. Po vypuštění ze zajetí je chovatelé budou moci sledovat pomocí elektronického čipu.

Ze všech 23 druhů krokodýlů patří čínští aligátoři mezi nejohroženější druhy. Pobývají pouze na území Číny a v provincii An-chuej jich v současné době žije jen asi 150. Mezi státem chráněné druhy nejvyšší priority patří od roku 1972.

Za uplynulých 15 let už rezervace An-chuej Jang-ce do přírody vypustila 102 jedinců. Poslední výzkumy totiž ukazují, že s návratem krokodýlů do jejich přírozeného prostředí roste jejich reprodukce.

Reklama

Doporučované