Hlavní obsah

Směšné tresty v sázkařské aféře, soud v kabině Senators a kopačková kletba Niku

Den očima Josefa Mačího.Video: Josef Mačí

 

Reklama

Události, které ve středu 13. června hýbaly sportovním světem, vybíral Josef Mačí.

Článek

Soud vynesl rozsudky ve fotbalové sázkařské kauze a tresty jsou k smíchu. Skupina 15 lidí dostala podmínky od šesti měsíců výše. Rozsudek zatím není pravomocný. Mezi potrestanými byli i bývalí prvoligoví hráči Jan Halama, Zbyněk Hauzr nebo Ondřej Bíro. Všichni obžalovaní dostali pokutu 10 až 40 tisíc korun. Uplácelo se přitom i dvě stě tisíci, takže obžalovaní jsou pořád v plusu.

Íránské fotbalisty čeká už v pátek první zápas mistrovství světa s Marokem. Musí ale řešit zásadní problém - kde vzít kopačky. Dodavatel íránské reprezentace Nike totiž zrušil s blízkovýchodní zemí smlouvu, a to kvůli novým americkým sankcím. Íránský trenér prosí o pomoc mezinárodní fotbalovou federaci FIFA, jeho svěřenci mezitím řeší problém, jak se dá. Někteří si kopačky půjčí, jiní běhají po obchodech.

V šatně hokejistů Ottawy to vře, a překvapivě ne kvůli tomu, že Senátoři byli druhým nejhorším týmem celé NHL. Manželka ottawského kapitána Erika Karlssona Melinda obvinila snoubenku jeho spoluhráče Mika Hoffmana Moniku Carykovou z kyberšikany. Caryková prý Karlssonové poslala víc než tisícovku výhrůžných zpráv. Přála například smrt jejich nenarozenému dítěti. Karlssonovým se v březnu narodilo dítě mrtvé.

Bělorusové na mistrovství světa v hokeji odvolali trenéra ještě během šampionátu, španělská fotbalová reprezentace šla o krok dál. Trenéra Julena Lopeteguiho vyhodila den před začátkem mistrovství světa, a to kvůli tomu, že se dohodl na smlouvě s Realem Madrid a po mistrovství u reprezentace skončí. Změna nejvíce potěšila Portugalce, které zápas se Španělskem čeká už v pátek.

Alexandr Ovečkin se Stanley Cupem cestuje, griluje i spí. Kapitán hokejistů Washingtonu se ho nepustil ani při oslavách v hlavním městě. Capitals mají repliku slavného poháru k dispozici po celý rok, a pokud s ní budou chtít slavit i ostatní hráčí, musí ji Ovečkinovi vzít. Třeba se to povede triu Kempný, Vrána, Jeřábek a Stanley Cup se podívá i do Česka.

Reklama

Související témata:
David Moberg Karlsson

Doporučované