Hlavní obsah

Sněmovna otevřela případ komunisty Ondráčka, policie ho chce obvinit

Foto: Seznam.cz, Seznam Zprávy

Poslanec komunistů Zdeněk Ondráček se dostal do potíží se zákonem.

Reklama

Poslanec má problém s výroky na adresu prezidentského kandidáta Michala Horáčka. Policie míní, že šlo o vědomý trestný čin

Článek

Sněmovna se začala na schůzi zabývat žádostí policie, která chce vydat ke stíhání komunistického poslance Zdeňka Ondráčka.

Policisté chtějí Ondráčka obvinit kvůli výroku na adresu bývalého prezidentského kandidáta Michala Horáčka, jehož poslanec v čase kampaně před prezidentskými volbami označil za spolupracovníka StB a řekl o něm, že je vekslák.

Horáček pak podal trestní oznámení.

Projednávání policejní žádosti ve Sněmovně bylo ale v pátek záhy přerušeno. Mandátový a imunitní výbor totiž ještě nestačil rozhodnout, zda dá k vydání komunistického poslance doporučení.

Dnes tak před poslance předstoupil předseda výboru a Ondráčkův stranický kolega Stanislav Grospič a oznámil, že se výbor sejde 25. září.  „Nejdříve tohoto dne bude žádost policie projednána,“ uvedl.

Sněmovna by tak o vydání či nevydání komunisty mohla rozhodnout na říjnové schůzi.

Poslanci, kteří měli možnost seznámit se s policejní žádostí o vydání, Seznamu řekli, že vyšetřovatelé vidí Ondráčkovu kauzu jako vědomý trestný čin.

Ze spisu totiž plyne, že Ondráček věty o Horáčkově estébáctví pronesl v době, kdy byl na internetu vystaven spis, který tajná policie na Horáčka vedla, a také Horáčkovo čisté lustrační osvědčení.

Ondráček tedy podle policie musel vědět, že o kandidátovi na prezidenta nemluví pravdu.

Reklama

Související témata:

Doporučované