Hlavní obsah

Sokolov opraví střechu stadionu i ubytovny, podařilo se mu ušetřit

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Sokolov chystá opravy střech objektů ve sportovním areálu Baník. Rekonstrukce čeká střechu zimního stadionu, řemeslníci tam opraví rovnou, dosud neopravovanou část.

Článek

Opraví také střechu ubytovny s kancelářemi sokolovského fotbalového klubu. Na obou akcích se městu podařilo ušetřit, řekl místostarosta Jan Picka.

Město dalo rozměrnou střechu před deseti lety opravit, rekonstrukce tehdy vyšla na 140 milionu korun. Peníze získalo převážně z dotací. Současné opravy se týkají rovných části střechy, které se při velké rekonstrukci neopravovaly.

Radnice původně počítala s náklady přes osm milionů korun, ve výběrovém řízení se ale podařilo vybrat zakázku za necelých sedm milionů korun. Většinu peněz chce město uhradit z dotace vyhlášené Národní sportovní agenturou. Rekonstrukce začne v květnu, hotovo by mělo být do konce léta. Podle místostarosty práce neovlivní provoz zimního stadionu.

Současně se připravuje i rekonstrukce celé střechy sousedící ubytovny a kanceláří. Střecha je ve špatném stavu, místy do ní i zatéká. Město se rozhodovalo mezi dvěma řešeními. „Jednou z variant bylo vybudovat tam oblou střechu, jako je u okolních objektů, která by vyšla na 4,2 milionu korun. My jsme se ale rozhodli pro sedlovou střechu, jaká tam v současnosti je, krovy jsou tam v dobrém stavu, takže vyměníme střešní krytinu za 1,5 milionu korun,“ uvedl Picka.

Sokolov s 24.000 obyvateli letos hospodaří s příjmy 560,6 milionu a výdaji včetně rezerv 862,4 milionu korun. Schodek 301,8 milionu korun chce vedení města pokrýt z přebytku hospodaření z předchozích let, přičemž necelých 100 milionů korun je účelově vázáno na případné výpadky daňových příjmů nebo na neplánované investice.

Reklama

Doporučované