Hlavní obsah

South Park porušil tabu, konkurenční seriál Simpsonovi označil za rasistický

Foto: Animation World Network

Ilustrační foto.

Reklama

Seriálové legendy Městečko South Park a Simpsonovi se dosud navzájem respektovaly. Nyní ale South Park šokoval diváky, když označil seriál Simpsonovi za rasistický.

Článek

Seriál Městečko South Park se opřel do animované legendy, Simpsonových. Tvůrci prvně jmenovaného seriálu, Trey Parker a Matt Stone, poslali postavu Pana Hankeyho na místo vstřícné k rasistům. Tím je podle nich město Springfield, kde se odehrává děj seriálu Simpsonovi. Pan Hankey v epizodě představuje soudce amerického nejvyššího soudu Bretta Kavanaugha.

Ačkoliv se seriálové legendy dosud navzájem respektovaly, ve 22. sérii tvůrci South Parku typicky ostrým humorem zaútočili na animovaného konkurenta. Epizoda s názvem „The problems with the Poo” („Problémy s hovínkem“) se odkazuje na dokument „The Problem with Apu” týkající se známé postavy ze Simpsonových, indického prodavače Apua.

South park se do Simpsonových neopřel přímo, ale odkazuje na ně na konci dílu. Jedna z hlavních postav, chlapec Stan, říká svému otci: „On (Pan Hankey) půjde někam, kde přijímají rasisty, kde se chovají stejně hnusně jako on. Pořád existují místa, co se nezajímají o bigotnost a nenávist.”

Následně Pan Hankey odchází do Springfieldu. Zde ho vítá indický prodavač Apu slovy: „Vítej příteli, chovej se u nás jako doma.”

V titulcích se pak místo obvyklého hashtagu, kteří tvůrci South Parku požívají, #cancelsouthpark (škrtněte South Park) objevil jiný znějící #cancelthesimpsons (škrtněte Simpsonovy).

Reklama

Doporučované