Hlavní obsah

Sparťan Vatajelu může jít do PAOK Soluň, nad Gregušem visí otazník, Chvátal už je v Olomouci

Foto: Profimedia.cz

Bogdan Vatajelu by mohl z Letné zamířit do řeckého klubu PAOK Soluň.

Reklama

Ve fotbalové Spartě se po vypadnutí z pohárové Evropy chystá zužování kádru.

Článek

Fotbalová Sparta si o víkendu spravila chuť vysokým vítězstvím 4:0, které se zrodilo už v prvním poločase ligového utkání v Teplicích. Uvnitř klubu se každopádně připravují kroky, jež povedou ke zúžení kádru pro další fázi sezony.

Po vypadnutí z Evropské ligy totiž Letenští nepotřebují tak košatý kádr, jaký mají nyní k dispozici.

Právě v Teplicích dostal na 21 minut vůbec první herní příležitost v aktuálním ligovém ročníku Bogdan Vatajelu. Ve Spartě se ocitl tak trochu na slepé koleji. A tak probíhají poměrně živá jednání o Rumunově odchodu do řeckého klubu PAOK Soluň. Ten hraje předkola Ligy mistrů, do odvety se Spartakem Moskva si ale z domácího utkání odnesl jen těsnou výhru 3:2.

Jisté je, že po kolotoči hostování definitivně změní dres krajní obránce Juraj Chvátal. Po zápůjčkách ve Slovácku a Žilině nyní Sparta odprodala 22letého slovenského fotbalistu Sigmě Olomouc.

Otevřený je stále i jeden transfer, který by mohl proběhnout opačným směrem. V hledáčku Sparty zůstává Ján Greguš, slovenský středový hráč z FC Kodaň. Jednání však nyní uvázla na mrtvém bodě.

Pokud by Greguš na Letnou přece jen dorazil, poslala by Sparta podle všeho na hostování Jiřího Kulhánka.

Připomeňte si Výzvu Seznamu s Tomášem Rosickým:

Video: Luděk Mádl, Seznam Zprávy

Otazníky visí také nad dalším působením Semiha Kayi, který má vysokou smlouvu a jehož další působení na Letné se šéfům klubu jeví v kontextu sezony, která už čítá zápasové příležitosti jen ve Fortuna:Lize a Mol Cupu, jako luxus.

Pro tureckého fotbalistu by se ale muselo najít umístění v klubu, který by jeho vysokou výplatu převzal, jinak by přesun postrádal smysl. Spekulace v tomto ohledu směřovaly ke Kayově možnému návratu do Galatasaray Istanbul.

Reklama

Související témata:

Doporučované