Hlavní obsah

Špičkový šéfkuchař Roman Paulus s kamerou Seznamu na terase, kam se sjíždí celá Vídeň

S Romanem Paulusem v Alcronu i na terase, kam se sjíždí celá Vídeň. Bonusové video aneb Co v pořadu Moje místa nenajdete.Video: Pavol Martaus, Seznam Zprávy

 

Reklama

Trval na tom, že mezi jeho osudovými místy nesmí chybět Dürstein v Rakousku, kde se vyučil v pětihvězdičkovém zámeckém hotelu. A vzal nás nejen do kuchyně, ale i na terasu s dechberoucím výhledem.

Článek

„Je to jeden z nejhezčích výhledů na údolí Wachau a možná na Dunaji. Zvlášť večer, když zapadá sluníčko, za pohledem na okolní vinice a řeku se sem sjíždí celá Vídeň. A vlastně celý svět,“ ukazuje Roman Paulus zdejší chloubu. A přidá vzpomínku, jak honem stěhovali hosty i jídlo dovnitř, když terasa ještě nebyla zastřešená a spustil se déšť. I nám při natáčení pršelo, ovšem výhled byl přesto úchvatný.

V zahraničí Roman působil celkem 11 let, a to i na zaoceánské luxusní lodi. A posledních 11 let si plní sen: stal se šéfkuchařem pětihvězdičkového pražského Alcronu.

Tady nás vzal i do zákulisí, konkrétně do míst, kde se zboží přebírá a čistí, aby do kuchyně přišlo už upravené.

A na chalupě v Hlásné Třebani prozradí, na co nemá trpělivost při práci na zahradě a jestli držitel několika michelinských hvězd je také zručný kutil. Plus při jakých pracech musí velet jeho žena Petra.

Podívejte se na video v úvodu článku. Pořad Moje místa s Romanem Paulusem Televize Seznam v premiéře vysílá ve středu 11. září od 21 hodin. Následovat budou Intimní zpovědi.

Starší vydání pořadu najdete na portálu www.televizeseznam.cz .

Reklama

Související témata:

Doporučované