Hlavní obsah

Spielberg představil svůj nový film. Ready Player One je pro milovníky sci-fi, osmdesátek a videoher

Do českých kin míří nový snímek legendárního režiséra Spielberga Ready Player One. Video: Barbora Marková, Reuters

 

Reklama

Steven Spielberg je zpět - a jinak, než ho známe. Fenomenální režisér se rozhodl zúročit svoji lásku k videohrám a natočil nový film. Po divácky úspěšném historickém dramatu Akta Pentagon vsadil tentokrát na sci-fi.

Článek

Jméno, které se po evropské premiéře v Londýně skloňuje ještě častěji než dřív. Steven Spielberg představil svoji novinku - epochální sci-fi thriller Ready Player One. A reakce jsou úžasné - na festivalu v americkém Texasu dokonce v ovacích vestoje.

„Ano, byli úžasní. Obzvláště na festivalu South by Southwest. Byla to jedna z největších filmových akcí, na které jsem snímek zatím vzal. Bylo to ohromující,“ řekl na premiéře v Londýně režisér Steven Spielberg.

Kromě Bena Mendelsohna si ve snímku zahráli i Simon Pegg nebo Hannah John-Kamen. Hlavní role Steven Spielberg svěřil Olivii Cooke a Tyei Sheridanovi. Právě Tye si zahrál nenápadného mladého hrdinu Wada Wattse a s Olivií si dokonce na plátně střihne tanec.

„No, Olivia a já jsme strávili myslím tři týdny zkoušením toho tance. Dva týdny, tři týdny, něco takového. A musím říci, že pokaždé, když slyším píseň ‚Stayin Alive’, chtěl bych znovu rozbalit moje taneční kreace, ale já jsem tak špatný tanečník,“ směje se herec Tye Sheridan.

„Já jsem tak šťastná, že jsem mohla být při tom, a že jsem mohla své roli vdechnout život,“ řekla na premiéře herečka Olivia Cooke.

A na co se diváci můžou těšit?

Píše se rok 2045 a svět se utápí v energetické a ekonomické krizi. Je na pokraji chaosu, kolapsu. Stal se nehostinným místem, kde se nedá vydržet. Jediný útěk před realitou je možný do uměle vytvořeného videoherního systému OASIS. V tomto prostoru je možné vše. Vytvořit si novou identitu, zapomenout na běžné starosti. Navštívit tisícovku virtuálních planet, bavit se a prožívat své sny.

OASIS vytvořil geniální vynálezce - ten ovšem umírá. Bohatství jeho světa se rozhodne odkázat tomu člověku, který nalezne Velikonoční vajíčko. Odstartuje tak zběsilý závod ve světě mystérií, nečekaných objevů a nebezpečí.

Ready Player One se možná nezařadí ke Spielbergovým největším hitům, fanoušky sci-fi, osmdesátek a videoher ale nezklame. Jestli bude mít u českých diváků stejnou odezvu jako na festivalu v americkém Texasu, si budeme muset počkat. Do našich kin se snímek vydává 29. března.

Jak se novinka Spielbergovi povedla? Podívejte se na celou reportáž v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované