Hlavní obsah

Společnost flydubai před Vánocemi obnoví lety do Dubaje

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Letecká společnost flydubai obnoví od 23. prosince svou pravidelnou linku z Prahy do Dubaje. Do Spojených arabských emirátů bude létat dvakrát týdně.

Článek

Do Prahy se tak přes současnou krizi a pokles leteckého provozu vrátí další dálková linka. Dnes o tom informovalo Letiště Praha. Z Dubaje létají do Prahy také Emirates.

Společnost flydubai bude linku provozovat zatím vždy v úterý a v sobotu. Na lince bude využívat letadlo typu Boeing 737.

Linka flydubai tak doplní lety mateřské společnosti Emirates. Z dálkových destinací se z Prahy v současnosti létá také do katarského Dauhá a egyptských letovisek Hurghada a Marsa Alam. V současnosti se kvůli koronavirové krizi z Prahy létá do zhruba 50 destinací.

Pražské letiště se letos kvůli krizi potýká s obřím poklesem počtu cestujících. Začátkem prosince uvedlo, že ztráta z provozu činí zhruba 100 milionů korun měsíčně. Škody letiště hradí z vlastních rezerv a také úvěru. Kvůli krizi letos zastavilo některé menší projekty například k detekci dronů nebo opravy páteřní dešťové stoky. Přípravy stěžejních rozvojových plánů, jako je jeho rozšíření, však pokračují.

Koncem listopadu uvedl server zdopravy.cz, že letiště propustí kvůli obřímu poklesu provozu dalších 150 zaměstnanců. Mělo by jít zejména o provozní a administrativní pozice. Letiště tak naváže na jarní vlnu propouštění, kdy podnik opustilo 450 zaměstnanců. Před krizí mělo letiště zhruba 2900 pracovníků.

Reklama

Doporučované