Hlavní obsah

Ester Ledecká chce na lyžích zabojovat o malé křišťálové glóby

Foto: Archiv Ester Ledecké, Seznam Zprávy

Ester Ledecká je už fit a maximálně natěšená na novou sezonu.

Reklama

Ester Ledecká se zdá být zcela připravena na nastávající sezonu. S několika novinkami – s novými lyžemi, velezkušeným rakouským servismanem a dvěma českými fyzioterapeuty – by ráda zabojovala o nejvyšší příčky.

Článek

Na tiskové konferenci v Praze Ester Ledecká potvrdila, že bude dál závodit jak na lyžích, tak na snowboardu.

Poté, co musela vynechat prakticky celou loňskou sezonu kvůli zranění, čišela z ní teď pohoda a optimismus. Jak sama řekla, po vážném zranění klíční kosti už není ani památky a je naprosto fit.

Povedla se jí letní kondiční příprava v Řecku, sjezdová příprava v Chile na konci léta i nedávno ukončený snowboardový kemp na Passo Stelvio v Itálii. Ledecká potvrdila i urovnání všech předchozích nesrovnalostí se Svazem lyžařů ČR.

„Moc už se těším na první závody, které by měly přijít uprostřed listopadu v Zermattu. Už jsem ze všeho měla absťák. Chtělo se mi závodit prakticky všude, třeba i za volantem,“ říkala Ledecká.

Po delší pauze, kterou využila aspoň ke státnicím v marketingu a komunikaci, by teď ráda zabojovala kromě snowboardu i o malé křišťálové globy v rychlostních disciplínách na lyžích. Samozřejmě že větší naděje má ve sjezdu, který je její silnější disciplínou. Po Zermattu chce letos závodit ještě ve Sv. Mořici a Val d’Isere na lyžích a koncem roku v Davosu na snowboardu.

Ester si v krátkém rozhovoru pro Seznam Zprávy velmi pochvalovala nového velezkušeného rakouského servismana Guntrama „Tschuntiho“ Mathise, který se podílí i na vývoji nových sjezdových lyží Kästle, na nichž teď bude česká obojživelnice jezdit. Už na konci uplynulé sezony jí ale připravoval i snowboardy, s nimiž obsadila první a druhé místo v posledních závodech.

„Je neuvěřitelný machr, ostatně pracoval už pro Bodeho Millera nebo nedávno pro Alexise Pinturaulta. Nezažila jsem ještě na snowboardu takový grip, jaký mi připravil on. Ale rozumím si s ním i lidsky, je pohodář. Poradí mi třeba při tréninku: Dej si o jízdu míň, buď v klidu, dáš si jich víc zítra,“ vyprávěla Ledecká. Ocenila i celý malý tým kolem sebe, kde vše funguje okamžitě a efektivně. „Přece jen v Atomiku jsem byla až na třetí pozici,“ řekla.

Těší se také na spolupráci se širším týmem na lyžích Kästle, hlavně s dvojnásobnou mistryní světa Slovinkou Ilkou Štuhecovou. „Ilka byla loni na našich nových lyžích dvakrát první a to mi dodává klid, že budou dobře jezdit i mně,“ uvedla.

Reklama

Doporučované