Hlavní obsah

Ivan Hašek. FAČR jmenoval nového trenéra fotbalové reprezentace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Nový reprezentační trenér Ivan Hašek.

Reklama

Čekání na jméno nového trenéra fotbalové reprezentace je u konce. Výkonný výbor FAČR dnes jmenoval Ivana Haška. Nároďák byl bez trenéra od listopadu, kdy rezignoval Jaroslav Šilhavý.

Článek

Ivan Hašek se stal novým trenérem české fotbalové reprezentace. Bývalého trenéra pražské Sparty dnes do funkce uvedl Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR. Podle jejího předsedy Petra Fouska jednomyslně.

Detaily ke jmenování poskytla FAČR na tiskové konferenci. „Jednali jsme i o angažování Jindřicha Trpišovského z pražské Slavie, ale klub jej nechtěl pustit. Pětičlenná pracovní skupina nakonec vybrala jednomyslně Ivana Haška pro jeho zkušenosti trenérské i hráčské - a to i zahraniční,“ řekl její předseda Petr Fousek a doplnil, „zdůrazňuji dlouhodobost a koncepčnost tohoto řešení - smlouva trvá do konce kvalifikace o mistrovství světa 2026“.

Sám Hašek prohlásil, že trénovat český nároďák je pro něj velkou ctí. „Je to nejvíc, co se může trenérovi v jeho kariéře povést. Mám sen se jako trenér zúčastnit mistrovství světa,“ uvedl na tiskové konferenci.

FAČR jmenoval i asistenty trenéra - Jaroslava Köstla ze Slavie a Jaroslava Veselého z Bohemians. Trenérem brankářů bude Radek Černý. Širší realizační tým bude doplněn do konce ledna.

Český nároďák byl bez trenéra od konce listopadu, kdy skončila kvalifikace o evropský šampionát, který se bude hrát příští rok v Německu. Jaroslav Šilhavý z vlastního rozhodnutí skončil na lavičce po pěti letech. Poslední zápas – doma proti Moldavsku – vyhrál 3:0. Na Euru už Čechy povede Ivan Hašek.

Reklama

Doporučované