Hlavní obsah

Hvězdy v nesnázích. Aubameyanga zbili zloději, Pogbu patrně vydírá gang

Foto: Profimedia.cz

Paul Pogba (vlevo) a Pierre-Emerick Aubameyang v souboji, který zachytil archivní snímek ještě v éře jejich působení v Premier League.

Reklama

Útočník Barcelony Pierre-Emerick Aubameyang se stal spolu s manželkou terčem ozbrojeného přepadení. Nezávisle na tom začala policie, potažmo média rozkrývat případ možného vydírání Paula Pogby, fotbalové hvězdy Juventusu Turín.

Článek

Hned kolem dvou fotbalových hvězd se v posledních dnech rozvinuly příběhy, ve kterých blikají policejní sirény a nechybí ani maskovaní muži, držící v rukou automatické zbraně nebo alespoň kovové tyče, jež neváhají použít.

Terčem útoku neznámých mužů se dnes v noci stali manželé Aubameyangovi. A to v jejich domě v Castelldefels, městečku poblíž Barcelony, kde mimochodem stojí i vila, v níž se svou rodinou léta žil Lionel Messi.

Pierre-Emerick Aubameyang, útočník z Gabonu, přišel do fotbalového týmu Barcelony z Arsenalu letos v zimě, v uplynulých týdnech o něj projevovala zájem Chelsea.

Zážitek z dnešní noci dost možná fotbalistovy úvahy o případné další změně působiště ještě zintenzivní.

Vetřelci v zahradě a u trezoru

Podle listu El País vlezli dnes hodinu po půlnoci do zahrady jeho domu nejméně čtyři maskovaní muži, kteří fotbalistu a jeho manželku ohrožovali střelnými zbraněmi a kovovými tyčemi. Aubameyanga podle policejních zdrojů citovaných listem také zbili.

Zločinci manžele zastrašovali tak dlouho, dokud se jim nepodařilo dostat do trezoru a zmocnit se šperků, které byly uvnitř. Následně vetřelci odjeli z místa činu v bílém Audi.

Slavní a bohatí fotbalisté a jejich domy bývají terčem zlodějů poměrně často, obvykle ovšem přicházejí krást v době, kdy je jisté, že hráči nejsou doma, protože zrovna hrají zápas. Taková série krádeží postihla v uplynulých letech zejména řadu fotbalistů Liverpoolu.

Několik fotbalových hvězd z Jižní Ameriky, zejména z Brazílie, muselo zase čelit tomu, že byl v jejich rodné zemi unesen někdo z jejich rodiny. A zločinci požadovali výkupné. V roce 2012 byla například unesena sestra útočníka Hulka.

Další případ vydírání. V hlavní roli Pogbovi

Francouzští fotbaloví fanoušci jsou pro změnu podruhé v relativně krátké době znepokojeni informacemi o případu vydírání, jenž se týká členů jejich národního týmu.

Karim Benzema, útočník Realu Madrid a francouzské reprezentace, se loni odvolal proti podmíněnému trestu, který dostal za spoluúčast na vydírání jeho reprezentačního kolegy Mathieua Valbueny. Benzemovi kamarádi z dětství se podíleli na vydírání Valbueny v souvislosti s jeho soukromým videem erotického charakteru.

A právě vydírání je teď podle všeho podstatou další aktuální aféry, jejíž hlavní postavou je Paul Pogba. Člen týmu mistrů světa z roku 2018 letos přestoupil z Manchesteru United do Juventusu. Pogba nyní vydal prohlášení, že se obrátil na policii, neboť se stal obětí výhrůžek a vydírání organizovaného gangu.

Celý příběh je o to zamotanější, že se v něm zjevně ocitli na opačných koncích barikády dva příbuzní.

Celou aféru na veřejnosti odstartoval Pogbův bratr Mathias, který na sociálních sítích zveřejnil prohlášení, v němž slibuje „velká a výbušná odhalení“, a to v souvislosti s Paulem Pogbou a jeho manažerkou Rafaelou Pimentovou. Ta po smrti superagenta Mina Raioly stojí v čele jeho agentury, která Pogbu po léta zastupuje.

Bizarní příběh o čarodějovi a Mbappém

Na prohlášení Mathiase Pogby zareagoval slavný fotbalista prohlášením, k němuž se připojila jmenovaná agentka, ale i matka Paula i Mathiase Pogbových. Toto prohlášení zmiňuje pokusy o vydírání a skutečnost, že byla celá věc předána vyšetřovacím orgánům.

Bulvárněji laděné listy ve Francii i Británii uvádějí podrobnosti o údajné historii této kauzy. S odkazem na policejní zdroje zmiňují, že měl Pogba vyšetřovatelům vyprávět o únosu, jehož obětí se měl stát letos v březnu.

Gang ho prý odvezl na pařížské předměstí Lagny-sur-Marne, kde Pogba vyrůstal. A v jakémsi bytě ho tam měli jeho přátelé z dětství a spolu s nimi dva maskovaní muži nějaký čas držet, ohrožovat ho zbraněmi a vymáhat po něm 13 milionů eur.

Pogba podle těchto bulvárních zdrojů na policii uvedl, že svým příbuzným a známým coby profesionální fotbalista s vysokými příjmy finančně vypomáhal, když mohl. Ale mnohé se prý změnilo, když v lednu ze svého domu vyhodil muže, který zneužil jeho důvěry a bez Pogbova vědomí čerpal z jeho platební karty 200 000 eur.

Pogba údajně vyšetřovatelům sdělil, že byl vydírán tím, že se na veřejnost dostane jedna bizarně působící zpráva. A sice ta, že Pogba požádal šamana, aby začaroval Kyliana Mbappého, spoluhráče z reprezentace. Pogba ovšem popírá, že by si u někoho takovou službu objednal.

Reklama

Související témata:
Pierre-Emerick Aubameyang

Doporučované