Hlavní obsah

Po razii finanční policie v Juventusu je mezi vyšetřovanými i Nedvěd

Foto: Profimedia.cz

Pavel Nedvěd má důvod ke znepokojení, v kancelářích Juventusu se objevila italská finanční policie.

Reklama

Italská finanční policie se zabývá účetnictvím klubu Juventus Turín. Podle médií je mezi osobami, které v této souvislosti vyšetřuje, i klubový viceprezident Pavel Nedvěd.

Článek

Do kanceláří Juventusu v Turíně a Miláně vtrhla razie italské finanční policie. Podle zpráv tamních médií hledala dokumenty, které by měly nějakou souvislost s účetními uzávěrkami, schválenými pro léta 2019-21, a to jak v souvislosti s nákupy a prodeji hráčů, tak s běžným účetnictvím.

Podle prokuratury kraje Piemont je v této souvislosti vyšetřováno celkem 6 osob. Podle médií jsou mezi nimi klubový prezident Andrea Agnelli a jeho český viceprezident Pavel Nedvěd. Vyšetřován má být i někdejší sportovní ředitel klubu Fabio Paratici, který od léta pracuje v Tottenhamu Hotspur.

Podle médií mohlo dojít k falšování účetnictví v souvislosti s kapitálovými příjmy. Finanční policie zkoumá transakce v objemu 50 milionů eur. Podle Gazzetta dello Sport se podezření na nesrovnalosti objevilo už v červenci, a to v souvislosti s transferem, ve kterém došlo k výměně hráčů Pjaniče a Arthura, a to právě mezi Juventusem a Barcelonou.

Pokud by se potvrdilo, že došlo k falšování některých faktur nebo transakcí, bylo by to pro Juventus o to nepříjemnější, že akcie klubu jsou kótovány na burze. Klub jako takový patří rodině Agnelliových, jež kontroluje automobilku Fiat.

Pavel Nedvěd v klubu působil jako hráč v letech 2001-2009, přičemž za rok 2003 získal Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu Evropy. Od roku 2010 pracuje ve vedení klubu, v posledních šesti letech je jeho viceprezidentem.

Reklama

Doporučované