Hlavní obsah

Sezona Fantasy Premier League se láme. Skládáme tým snů z divoké říše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Ofenzivní duo Tottenhamu Heung Min-Son (vlevo) a Harry Kane (vpravo) slaví gól.

Reklama

Premier League se rozjíždí na plné obrátky. Před reprezentační přestávkou, která je na programu koncem března, se odehrají kompletní tři kola. Navrch se můžeme těšit na několik dohrávek. Karel Tvaroh sestavuje odvážnou Wildcard.

Článek

Soutěž o zájezd na anglickou Premier League ve virtuální hře Fantasy League, uspořádaná ve spolupráci se sázkovou kanceláří Fortuna, v sobotu navazuje svým 26. kolem. Celkové vedení pevně drží Pavel Petřík se 1848 body. Průběžnou tabulku si pak můžete prohlédnout zde.

Brankář záchranář

Výslednou podobu sestavy jsem konzultoval s několika českými odborníky na hru Fantasy. Naším cílem bylo poskládat tým, který by využil mix etablovaných jmen, ale i méně využívaných alternativ. Dalším cílem bylo vsadit na mnohé rozdílové hráče (differentials). Takoví hráči jsou sice obecně rizikovějším zbožím, ale pokud se jim zadaří, přeskočíte tím drtivou většinou konkurence. Přesto kostře mužstva nechybí nejproduktivnější hráč ročníku a pravděpodobně dosud nejplatnější obránce.

Do brány jsem se rozhodl nasadit duo José Sá (5,2 milionů liber) a Nick Pope (5,4 milionů liber). Pro brankáře Wolves mluví kromě jeho schopností i dosavadní statistiky a samozřejmě celková defenzivní bilance Vlků, kteří se právem pyšní jednou z nejlepších obran na celém kontinentě.

Pope coby stabilní jednička Burnley má před sebou ještě tři dohrávky. Clarets čekají duely s Crystal Palace, Aston Villou a Evertonem. Burnley se navíc po strastiplné cestě plné odkladů a porážek rozjelo náramně. Svěřenci Seana Dyche odhodlaně kráčí za hrdinskou záchranou. Jak už to tak v Burnley chodí, únik ze sestupového pásma se ponese jedině ve znamení dokonalé defenzivní práce.

Straky a Kohouti

Klíčovou roli v obraně si na svá bedra naloží Joao Cancelo (6,2 milionů liber). Krajní obránce Manchesteru City se prezentuje vyloženě nadčasovým herním stylem. Z pozice beka se pravidelně stahuje do středu pole, odkud rozdává jednu nebezpečnou kolmici za druhou. Citizens si na cestě za titulem navíc jistě pomohou několika čistými konty. V kombinaci s Portugalcovým ofenzivním přínosem očekávám z tohoto směru bodovou smršť.

Dalšími členy defenzivní linie se stanou Matthew Cash z Aston Villy (5,1 milionů liber), Conor Coady z Wolves (4,7 milionů liber), Erik Pieters z Burnley (4,2 milionů liber) a Fabian Schär z Newcastlu (4,3 milionů liber). Poslední dvojice figuruje v mužstvu spíš kvůli velmi dostupné ceně. Na druhou stranu je užitečné, pokud vaši náhradníci pravidelně nastupují, což v tomto případě prozatím platí. Na hřiště bych je prvoplánově neposílal, ale nikdy nevíte, kdy vám přijdou vhod.

Co by to bylo za efektivní tým Fantasy, jemuž by chyběl Mohamed Salah (13,1 milionů liber). Egyptský démon je suverénně nejlepším fotbalistou aktuální sezony, což se pochopitelně týden co týden promítá na jeho Fantasy bodování. Tady není o čem.

Salaha následuje Son z Tottenhamu (10,6 milionů liber), jemuž by mohl závěr sezony sednout. Jeho galapředstavení na hřišti Manchesteru City všem důrazně připomnělo, čeho je tenhle dynamický Korejec schopen. Záložní řady doplní specialista na standardní situace všeho druhu – James Ward-Prowse ze Southamptonu (6,5 milionů liber). „JWP“ je podle mnohých nejlepším exekutorem přímých kopů, kterého kdy fotbalová Anglie zažila. A to celé v pomyslné konkurenci Davida Beckhama a spol…

Mládí ve víru Hurikánu

Zálohu doplní Joe Willock z Newcastlu (5,7 milionů liber), jenž proti West Hamu gólově konečně pookřál. Po transferu z Arsenalu se mladíkovi nepodařilo navázat na svou senzační šňůru produktivity. Jeho cena je i proto stále velmi lákavá, a pokud se rozstřílí tak jako na konci uplynulé sezony, vyplatí se Fantasy manažerům několikanásobně.

V neposlední řadě nechybí ani Jacob Ramsey z Aston Villy (4,8 milionů liber). Po technické a rychlostní stránce už ve svých 20 letech patří odchovanec Villains k těm nejlepším hráčům Premier League. V aktuálním ročníku navíc dokazuje, že má čich na góly. Z druhé vlny dokáže šikovně doplnit ofenzivní kumpány, které jindy zásobuje dokonalými pasy.

Na hrotu číhá nabroušený trojzubec ve složení Harry Kane ze Spurs (12,2 milionů liber), Armando Broja ze Southamptonu (5,4 milionů liber) a Wout Weghorst z Burnley (6,5 milionů liber). Kane proti Citizens stejně tak jako Son naznačil, že rozhodně ještě nepatří mezi vyčpělé superfotbalisty. Teprve 20letý Broja zase hrdě figuruje v kategorii největších objevů aktuální sezony. Nezapomínejme, že i jeho fotbalově vychovala renomovaná akademie Chelsea. A čahoun Weghorst do Burnley zapadl takovým způsobem, jako kdyby speciálně pro něho Dyche budoval ofenzivní koncepci posledních několik let.

Program

V rámci 27. kola se představí hned dvakrát Burnley. O víkendu naopak do bojů Premier League nezasáhne Liverpool, Arsenal nebo Chelsea. Právě Blues vyzvou Reds ve finále Carabao Cupu, tedy anglického ligového poháru, které je na programu v neděli od 17:30. Odvysílá ho Nova Sport 2.

Sedmadvacáté kolo Premier League odstartuje páteční předehrávkou mezi Southamptonem a Norwichem (21:00). Sobota naservíruje celkem šestici duelů. V rámci sobotního programu doporučuji souboj mezi Leedsem a Tottenhamem (13:30) a večerní bitvu mezi Evertonem a Manchesterem City (18:30).

Neděli tentokrát náleží pouze jediné ligové utkání, v němž se představí West Ham a Wolves od 15:00. Do utkání určitě nezasáhne Vladimír Coufal, jenž v týdnu podstoupil operaci třísla.

Uzávěrka Fantasy je pro tentokrát stanovena na pátek v 19:30. Karel Tvaroh přeje všem manažerům hodně štěstí, příjemnou zábavu a pevné zdraví.

Reklama

Související témata:

Doporučované