Hlavní obsah

Velký kvíz o slavném derby. Dej si otázky pro sparťany, nebo ty slávistické

Foto: Profimedia.cz

Rozhodne derby gól ze standardní situace? Nebylo by to prvně ani naposledy. Snímek je z derby sehraného v dubnu 2021. Slavia ho vyhrála 2:0.

Reklama

Historie soubojů mezi fotbalisty Sparty a Slavie je fascinující sama o sobě. Nabízí spoustu příběhů, čísel a vzpomínek. Ukažte se, jakou máte paměť. Připravili jsme kvíz pro sparťany i slávisty. Ale třeba zvládnete oba, zkuste to.

Článek

Neděle 23. října 2022 se zapíše do fotbalových kronik jako den, kdy se sehrálo už 304. derby mezi fotbalisty pražské Slavie a Sparty. Sudí Miroslav Zelinka ho zahájí v 19 hodin a sledovat ho můžete na O2 TV Sport.

Ale než utkání začne, můžete si ukrátit chvíli čekání rychlým kvízem, kterým prověříme vaše znalosti právě o nejslavnějším českém fotbalovém derby.

Můžete si dokonce vybrat: Zda chcete ověřit své znalosti slávistické, nebo sparťanské. Vyberte si, do kterého kvízu se prokliknete.

Připravili jsme sadu otázek namixovaných spíše pro slávisty:

A vedle toho i sadu druhou, v níž nabízíme otázky, jež budou bližší sparťanům:

Správný sportovní znalec samozřejmě vyzkouší obě nabízené série otázek.

Pokud posbíráte všech 10 možných bodů, tedy po pěti v obou sadách, pak si zasloužíte náš obdiv a gratulaci. A příště pro vás budeme muset připravit něco trochu těžšího!

Reklama

Doporučované