Hlavní obsah

Sparta i Slavia v Evropské lize padly. Plzeň ubránila remízu

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Darwin Núñez vstřelil Spartě dva góly.

Reklama

aktualizováno •

Sparta nestačila doma na Liverpool, který ji rozstřílel 1:5. Slavia na legendárním San Siru po vyloučení Dioufa prohrála s AC Milán 4:2. FC Viktoria Plzeň v Konferenční lize remizovala se Servette 0:0.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Liverpool, který trápí vysoká marodka, hned v úvodu utkání zahrával po faulu Sørensena pokutový kop, který k levé tyči s přehledem zakončil záložník Alexis Mac Allister. Sparta si v následujících chvílích dokázala vytvořit několik šancí, ale ve 25. minutě poslal Liverpool do dvoubrankového vedení uruguayský útočník Darwin Núñez. Tomu se na Letné střelecky dařilo, třetí gól Liverpoolu přidal těsně před poločasovou přestávkou.

Do druhého poločasu Sparta nastoupila dravě a snížila na rozdíl dvou gólů, a to poté, co Preciado vyslal po křídle Birmančeviće. Ten nacentroval do vápna a míč si do vlastní brány srazil Conor Bradley. Hned vzápětí, v 53. minutě, ale hostům vrátil tříbrankový náskok Luis Díaz.

+7

Spartu později Liverpool už do výraznějšího tlaku nepustil. Na 5:1 mohl upravit navrátilec po zranění Mohamed Salah, jeho na první pohled regulérní branku ale rozhodčí neuznal pro ofsajd. Pátý gól Liverpoolu nakonec přece jen přišel, když v posledních vteřinách druhého poločasu skóroval Dominik Szoboszlai.

Sparťané v prvním jarním kole Evropské ligy přešli přes Galatasaray, po těsné venkovní prohře Sparta turecký klub na domácím hřišti porazila vysoko 4:1.

Slavia na San Siru prohrála, Plzeň remizovala

Kromě Sparty se ve vyřazovacích kolech Evropské ligy stále drží i pražská Slavia. Ta na legendárním San Siru proti AC Milán prohrála 4:2. Zápas byl po půlhodině stále bezgólový, v tu chvíli ale slávistický Diouf tvrdým skluzem zasáhl unikajícího Pulisice a obdržel červenou kartu.

Následoval gól domácích, hlavou zakončoval Giroud. Na 1:1 sice srovnal Douděra, jenže sešívaní dostali rychle za sebou dva góly z rohu, ve 44. a 45. minutě. Do kabin se tak šlo za stavu 3:1 pro AC Milan. V druhém poločase slávisté vyběhli na trávník aktivně a dokonce se jim i v deseti zásluhou Schranze podařilo snížit na 3:2. Po zbytek zápasu byl ale AC Milan silnější a na konečných 4:2 upravil Rafael Leão.

Fotbalisté FC Viktorie Plzeň v úvodním utkání osmifinále Evropské konferenční ligy uhráli bezbrankovou remízu proti Servette. Tým, který v soutěži prošel skupinovou fází bez ztráty bodu, se v Ženevě musel často bránit a čelil značnému počtu střel. Nakonec si ale ze Švýcarska odváží čisté konto.

Reklama

Doporučované