Hlavní obsah

Takhle to má vypadat, když jste v práci nový. Messiho tři góly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Radost Lionela Messiho z gólu v dresu Interu Miami.

Reklama

Snový začátek Lionela Messiho v Miami: oba první zápasy rozhodl ve prospěch svého klubu Inter Miami.

Článek

Předpovědí, že si Lionel Messi pro restart své kariéry po nepříliš vyvedeném pařížském angažmá vybral dobře, se objevilo víc. Miami mělo být pro jednoho z nejlepších fotbalistů historie místem, kde se zbaví pracovního vyhoření, jak pro Seznam Zprávy uvedl třeba Zdeněk Sivek, uznávaný český trenér a metodik, jenž z pověření FIFA vede odborné stáže po celém světě.

Že to ale v nové práci vezme v podání Messiho takové grády, čekal málokdo. V úvodních dvou zápasech skupinové fáze Leagues Cupu pokaždé skóroval, proti mexickému Cruz Azul dal nádherný gól z přímého volného kopu v nastavení a v noci na dnešek dvěma brankami zničil Atlantu (skóre zápasu 4:0).

Miami postoupilo do vyřazovací fáze Leagues Cupu. Než Messi dorazil, Miami nevyhrálo šest zápasů za sebou.

Je to samozřejmě jenom začátek, ale snový. Z Messiho, kterého z dresu Paris Saint Germain fanoušci pamatují často otráveného, bez nadšení, najednou v průběhu prvních dvou zápasů v nové kariéře srší nápady, nabíhá do volných prostorů, hledá spoluhráče a oni jeho – a navíc má i štěstí, jako například u první branky v nočním zápase, kdy sám nastřelil tyčku, ale míč se mu odrazil přímo na nohu a pak už na něj čekala jen prázdná branka.

Přesto platí, že král Messi přestoupil do průměrného amerického klubu. „Vyhrál už všechno, co mohl. Je mistrem světa, jihoamerického kontinentu, dobyl španělské tituly, francouzské, má sedm Zlatých míčů. Už možná nechtěl snášet ten obrovský tlak,“ upozornil už citovaný Zdeněk Sivek na možnou motivaci argentinského kapitána, nedávného mistra světa.

Nabídek na pokračování v kariéře měl Lionel Messi víc. Mohl pokračovat v Barceloně, mohl následovat Cristiana Ronalda do Saúdské Arábie, mohl klidně skončit doma v Newell’s Old Boys, kde začínal. Zejména z arabského světa na něj mířila písečná smršť peněz. On ale zvolil jinak.

Inter Miami FC

  • Založen: 29. ledna 2018
  • Stadion: DRV PNK Stadium, Fort Lauderdale, kapacita 18 tisíc míst
  • Klubové barvy: růžová, černá
  • Přezdívka: The Herons (volavky)
  • Majitelé: David Beckham, Jorge Mas
  • Prezident: David Beckham
  • Trenér: Gerardo Martino (Argentina)
  • Zajímaví hráči: Lionel Messi (Argentina), Leonardo Campana (Ekvádor), Rodolfo Pizarro (Mexiko), Serhij Kryvcov (Ukrajina), DeAndre Yedlin (USA), Nick Marsman (Nizozemsko), Corentin Jean (Francie), Dixon Arroyo (Ekvádor).

Podle toho, co se dělo kolem uvítání Messiho v Miami i kolem prvních dvou utkání, se ukazuje, že Messi potvrdí roli absolutní hvězdy soutěže. „Fanoušci půjdou za ním, budou ho milovat, a nejen Miami, ale i ostatních klubů,“ předpokládá Zdeněk Ondrášek, někdejší český reprezentant s hlubokými zkušenostmi z americké ligy, který se nedávno vrátil zpátky do českého fotbalu.

Messi přišel do Miami před dvěma týdny a s klubem podepsal smlouvu na dva a půl roku. Ročně vydělá 50 až 60 milionů dolarů (v přepočtu až 1,3 miliardy korun).

Podívejte se na všechny tři góly Messiho v dresu Miami:

V Americe ve fotbale leccos funguje jinak. Na obnově Messiho floridského klubu se totiž finančně podílely i ostatní kluby nejvyšší fotbalové soutěže, konkurenti v boji. MLS má zvláštní fond, do kterého kluby přispívají, slouží k tomu, aby se liga zkvalitňovala.

Jedna věc ale funguje stejně jako v Evropě: Messiho góly.

Reklama

Související témata:

Doporučované