Hlavní obsah

Dobrá zpráva z Turecka se nepotvrdila. Fotbalista zůstává nezvěstný

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Christian Atsu pochází z Ghany, v současnosti hraje za turecký klub.

Reklama

aktualizováno •

Fotbalista tureckého klubu Hatayspor Christian Atsu je zřejmě po ničivém zemětřesení stále uvězněný pod troskami. Viceprezident jeho týmu uvedl, že informace o jeho záchraně nebyla pravdivá.

Článek

Původem ghanský profesionální fotbalista Christian Atsu zatím nebyl identifikován v žádné z přeplněných nemocnic v Hatayské provincii, píše list The New York Times (NYT). Původní informace o jeho záchraně podle jeho klubu nebyly pravdivé.

„Dostal jsem informaci, že Atsua zachránili z trosek, ale tak to není. V tuto chvíli už víme, že jak Christian Atsu, tak ředitel klubu Taner Savut zůstávají pod sutinami,“ sdělil viceprezident klubu Hatayspor Mustafa Özat tureckému listu Hürriyet.

Ghanská velvyslankyně v Turecku Francisca Ashietey-Oduntonová pak pro ghanský mediální kanál Joy Sports potvrdila, že turecké ministerstvo zahraničí se Atsua stále snaží v jednotlivých zdravotnických zařízeních vypátrat, což jen ukazuje, jak obtížná je komunikace uprostřed ničivého zemětřesení.

Podobně nejasný zůstává i osud ostatních hráčů klubu, upozorňuje deník NYT. Hatayspor sídlí ve městě Antakya v jihoturecké Hatayské provincii, která byla jednou z nejhůře zasažených oblastí a měla jeden z nejvyšších počtů obětí zemětřesení.

„Napadlo mě, že nadešel soudný den. Okamžitě jsem myslel na své hráče,“ popsal manažer klubu Volkan Demirel okamžik, kdy katastrofa udeřila. „Kéž Bůh už nikomu nezpůsobí takovou bolest,“ uzavřel.

Aktualizace: Původní zpráva informovala o fotbalistově vyproštění.

Podrobnosti o zemětřesení

Bilance obětí neustále roste:

Prohlédněte si satelitní snímky, které ukazují, jak zemětřesení proměnilo Turecko:

Turecká vláda dál čelí kritice kvůli pomalé reakci:

Reklama

Doporučované