Hlavní obsah

Když na svahu chybí Ester Ledecká, vyhrává Ramona

Foto: Petr Pravda, Seznam Zprávy

Vítězka snowboardových závodů v Bad Gasteinu Ramona Hofmeisterová.

Reklama

Dlouho to vypadalo, že se Ester Ledecká zúčastní snowboardových závodů v Bad Gasteinu. Nakonec kvůli nahuštěnému programu první snowboardové závody v sezoně odložila. Tím otevřela cestu k vítězství Němce Ramoně Hofmeisterové.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Slalomové svahy Bad Gastein jsou strmé, rychlé a v úterý v noci byly velmi dramatické. Rakouští favorité si brousili zuby na vítězství v mužském i ženském paralelním slalomu, nakonec ale slavili jejich soupeři – v ženách Němka Ramona Hofmeisterová, v mužích Ital Maurizio Bormolini.

K dokonalosti soutěže nakonec chyběla jen Ester Ledecká.

V ženách tak suverénně zvítězila Ramona Theresia Hofmeisterová, když ovládla startovní pole a získala své čtvrté vítězství v pěti závodech sezony. První místo obsadila už v kvalifikaci a ve velkém finále pak překonala miláčka domácího publika Sabine Schöffmannovou o 0,18 sekundy.

+6

„Zatím je to neuvěřitelná sezona se čtvrtým vítězstvím. Tohle je pro moji maminku, moc děkuji za všechno. Bad Gastein je jeden z mých nejoblíbenějších závodů, trať byla skvělá, miluji to tady. Dnešek byl úžasný,“ řekla Hofmeisterová v cíli.

Je to pro ni už 19. vítězství v kariéře Světového poháru a třetí v Bad Gasteinu. Své vynikající umístění na stupních vítězů Světového poháru zvýšila na 38.

Ani v mužích se rakouské přesile nakonec nepodařilo zvítězit. Ital Maurizio Bormolini zopakoval své vítězství z minulé sezony, když ve finále porazil domácího Arvida Aunera.

„Chci se zeptat šéfa Bad Gasteinu, jestli by tady na svah mohli umístit mé jméno. Jezdit sem je pro mě vždy velká emoce. Je to pro mě speciální. Mám tady nejlepší výsledky v kariéře a moc se mi to líbí,“ řekl Bormolini.

Je to páté pódium Bormoliniho kariéry v Bad Gasteinu a osmé vítězství ve Světovém poháru. Bormolini překonal všechny Rakušany, kteří obsadili tři ze čtyř mužských semifinálových míst.

Reklama

Doporučované