Hlavní obsah

Mladá hvězda Manchesteru United čelí obvinění z domácího násilí

Foto: Profimedia.cz

Anglický reprezentant a útočník Manchesteru United Mason Greenwood.

Reklama

Anglický útočník Manchesteru United Mason Greenwood čelí vážnému obvinění. Jeho přítelkyně Harriet Robsonová zveřejnila na sociálních sítích fotografie a videa svého těla po napadení Greenwoodem i audiozáznam, kde ji nutí k sexu.

Článek

„Všem, kteří chtějí vědět, co mi Mason Greenwood doopravdy dělá.“ Takový text se objevuje na videu, které zveřejnila přítelkyně mladého anglického reprezentanta a dvacetiletého útočníka slavného Manchesteru United Masona Greenwooda. Harriet Robsonové na záběrech stéká krev z jejího rtu. Na dalších fotografiích pak ukazuje modřiny na svém těle.

Vše britská influencerka, kterou na síti sleduje téměř 200 tisíc lidí, umístila na svůj instagramový profil, odkud ale byly později příspěvky smazány, uvádí deník Mirror. Na instagramu také Robsonová zveřejnila zvukovou nahrávku, která má zachycovat vynucený pohlavní styk ze strany fotbalisty.

Manchesterský klub v neděli vydal k celé kauze prohlášení. „Jsme si vědomi obrázků a obvinění, které kolují na sociálních sítích. Dokud nebudou zjištěna fakta, nebudeme se dále vyjadřovat. Manchester United netoleruje násilí jakéhokoli druhu,“ uvedl klub na webu a sociálních sítích.

Manchesterská policie vydala prohlášení pro Mirror Football, ve kterém nepotvrdila žádná jména, ale uvedla, že záležitost prošetřuje. „Policie si je vědoma obrázků a videí, které kolují na sociálních sítích. Probíhají vyšetřování, aby se zjistily úplné okolnosti.“

Nejde přitom o první kontroverzi ohledně mladého Angličana. Během svého reprezentačního debutu v září 2021 proti Islandu spolu se svým spoluhráčem Philem Fodenem porušil karanténní opatření v týmovém hotelu.

Fotbalisté se měli v hotelu setkat s dvojicí islandských dívek, které se do budovy vyhrazené výhradně pro anglickou reprezentaci dostaly díky konexím hráčů na hotelový personál, píše deník The Sun. Greenwood byl tehdy podle britského tisku narozdíl od Fodena nezadaný, ještě před reprezentačním srazem se totiž s Robsonovou rozešli.

Oba hráče v reakci na zjištění, které britská média zveřejnila díky instagramovým účtům obou dívek, poslal reprezentační kouč Garry Southgate okamžitě domů. Navzdory tomu se Greenwood s Robsonovou dva měsíce po kauze dali znovu dohromady.

Pro anglickou Premier League jde už o druhou podobnou kauzu za poslední dobu. Hráč městského rivala United - Manchesteru City - Benjamin Mendy 7. ledna po 134 dnech opustil vězení na kauci. Sedmadvacetiletý mistr světa s Francií z roku 2018 čelí obvinění ze sedmi případů znásilnění a jednoho sexuálního napadení. Soud s hráčem má být na programu letos v červnu. Do vyřešení případu ho vedení klubu suspendovalo, uvádí BBC.

Reklama

Doporučované