Hlavní obsah

Starka, Tvrdík, nejlepší český sudí i herec Hampl. Třetí díl Jiné ligy se podíval na rozhodčí

Jiná liga (3. díl): Jaroslav Starka, peníze a rozhodčí. O fotbalu tak trochu jinak s Jindřichem Šídlem, Luďkem Mádlem a Jiřím Hoškem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Zásadní otázka českého fotbalu už léta zní: Čí to byly peníze? Byly to peníze Jardy? Jen reportéři fotbalového magazínu Jiná liga se na to mohli zeptat přímo Jardy. Jardy Starky, samozřejmě.

Článek

Mimořádně silná sestava se sešla ve třetím díle fotbalového magazínu. Trojice moderátorů Jiří Hošek, Luděk Mádl a Jindřich Šídlo mluvili s těmi nejpovolanějšími lidmi, kteří mají co říct o jednom z nejvážnějších problémů českého fotbalu: o rozhodčích, jejich kvalitě, osobní integritě a důvěryhodnosti celého nejpopulárnějšího sportu v zemi.

S rozhovory souhlasil příbramský fotbalový boss Jaroslav Starka, onen „Jarda“ ze slavné divadelní hry Petra Čtvrtníčka „Ivánku, kamaráde“, která v roce 2005 vznikla na základě odposlechů ve smutně proslavené aféře. Mimochodem, jedním ze dvou novinářů, kteří tehdy odposlechy zveřejnili, byl spoluautor Jiné ligy Luděk Mádl. Myslíte, že po letech konečně prozradil, kde policejní odposlechy získal?

O situaci rozhodčích a také třeba o názoru na používání videa ve fotbale promluvil Radek Příhoda, jeden z nejrespektovanějších českých sudích, který loni ukončil kariéru a všeobecně se čeká, jaký další krok učiní.

Svůj názor na české rozhodčí připojil v exkluzivním rozhovoru šéf pražské Slavie Jaroslav Tvrdík, jehož klub letos míří k mistrovskému titulu.

Co zažívá rozhodčí v nižších soutěžích přímo na hřišti, se dozvíme díky Martinu Chládkovi, kterého jsme vybavili pro jeden zápas kamerou.

A samozřejmě, protože fotbal je svého druhu umění, zamířili jsme i do divadla, na představení „Sudí“. Drama fotbalového rozhodčího v podání Ladislava Hampla, který je známý též jako Jarmil z Houslic ze seriálu Okresní přebor.

Nechybějí ani pravidelné rubriky Fotbalové zločiny, Fotbalová laboratoř a Fotbalová etiketa.

Podívejte se na třetí díl Jiné ligy ve videu na začátku článku.

Reklama

Doporučované