Hlavní obsah

Stárnutí žen jako groteska. Herečky ukázaly, jak se s věkem stávají neviditelnými

Stárnoucí ženy se stávají neviditelnými, říkají Eva Holubová a Zuzana Kronerová.Video: Tereza Willoughby

 

Reklama

Eva Salzmannová, Eva Holubová, Zuzana Kronerová a Zoja Oubramová se sešly v jedné zahradě v představení Čaj a apokalypsa Divadla LETÍ.

Článek

Nejnovější hru Caryl Churchillové Escaped Alone poprvé uvedlo londýnské divadlo Royal Court v roce 2016. Divadlo LETÍ ji na jeviště pražské Vily Štvanice převedlo pod názvem Čaj a apokalypsa.

Hra staví do kontrastu umírající svět staré Evropy a moderní apokalypsu, kterou Churchillová ukazuje v groteskních promluvách stárnoucích žen.

Režisérka Martina Schlegelová k inscenaci oslovila výrazné osobnosti jedné herecké generace. Navázala na spolupráci s Evou Salzmannovou a Zuzanou Kronerovou z předešlých let. Na jevišti se setkají s Evou Holubovou a Zojou Oubramovou, které v LETÍ pracují poprvé. Druhou premiéru má představení 21. ledna.

Rozhovor s hereckou čtveřicí si můžete pustit v úvodním videu.

Interview je součástí týdeníku Kultura Terezy Willoughby, celý pořad najdete níže.

Kultura Terezy Willoughby: Dekkadancers vytvořili choreografii podle Kafkovy Proměny. Nový film známého režiséra Radima Špačka vypráví příběh československé basketbalové reprezentace. A o čem mluví stárnoucí ženy u čaje?Video: Tereza Willoughby, Tomáš Dusil

Reklama

Související témata:
Zuzana Kronerová

Doporučované