Hlavní obsah

Staroměstská radnice se otevřela veřejnosti. Podívejte se, jak vypadá zevnitř

Staroměstská radnice se otevřela veřejnosti. Podívejte se, jak vypadá zevnitřVideo: Barbora Kalátová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Při příležitosti 680. výročí založení Staroměstské radnice v Praze se lidé mohou výjimečnem podívat do běžně nepřístupných prostor. Po dobu šesti dnů jsou k vidění reprezentační sály, podzemí nebo svatební síně.

Článek

Brožíkův sál, jeho předsálí s jedněmi z mála dochovaných renesančních vitrážových dvěří, ale také stará radniční síň. Nejen těmito prostory nás provedla Barbora Hrubá z Prague City Tourism.

Návštěvníci mohou od čtvrtka ale nahlédnout i do prostor Staroměstské radnice v Praze, které za normálního provozu nejsou veřejnosti k dispozici. Při příležitosti 680. výročí založení Staroměstské radnice jsou k vidění třeba reprezentační sály, svatební síně, ale i kanalizace pod radnicí.

Mimořádnou součástí prohlídky jsou běžně nepřístupné sklepy radničních domů na Malém náměstí a unikátní podzemní tunely mezi radničními budovami, otevřou se netradiční vyhlídky na náměstí i čerstvě zrestaurovaný mechanismus orloje. Lidé mohou navštívit Rezidenci primátora, bývalou Andělskou kolej i Novoměstskou radnici.

Reklama

Související témata:

Doporučované