Hlavní obsah

Starosta mu svévolně postavil na zahradě veřejné parkoviště

Záhady Josefa Klímy: Starosta mu postavil na zahradě veřejné parkoviště. Jak se bránit, když obec staví na cizím?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Strání leží těsně u hranic, je to poslední česká obec při cestě na Slovensko. Libor Zemaník koupil v roce 1996 od úřadu zahradu o rozloze 350 metrů čtverečních. V roce 2017 mu ale na části pozemku obec postavila černou stavbu.

Článek

Odstavné parkoviště vyrostlo na místě bez stavebního povolení, bez zveřejnění na úřední desce. Starosta tvrdí, že žádné stavební povolení nebylo třeba, protože parkoviště obec postavila v rámci rekonstrukce ulice a v takovém případě není stavební povolení třeba.

Libor Zemaník ovšem argumentuje geometrickým plánem, podle kterého obec stavěla částečně na jeho pozemku. Starosta ovšem žádné pochybení nepřipouští a tvrdí, že hranice je sporná. Za pravdu panu Zemaníkovi dává i geodet, který potvrzuje, že hranice je zcela jasná.

Obec navíc podle něj udělala další chybu, když si před stavbou nenechala hranice pozemků vytyčit. Nyní probíhá řízení o odstranění stavby, které se podle nadřízeného stavebního úřadu Strání snaží blokovat.

Když se tedy vaše obec rozhodne, že vám na pozemku něco postaví, těžko jí v tom můžete zabránit. Jak se domoci nápravy?

Odpovědi naleznete v úvodním videu.

Reportáž je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:55.

Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované