Hlavní obsah

Starosta Příbrami inkasuje peníze za dům, kde se provozuje night club pro pány

Starosta Příbrami Jindřich Vařeka a jeho spojení s night clubem.

 

Reklama

Regionální politik hnutí ANO Jindřich Vařeka dům s nočním podnikem prodal, dodnes však z transakce inkasuje peníze.

Článek

Starosta Příbrami Jindřich Vařeka vlastnil nedaleko městského centra od roku 1993 s manželkou dům, v němž o rok později začal nabízet služby night club pro pány. Noční podnik, do něhož lákají internetové stránky se spoře oděnými ženami, zde působí dodnes.

Regionální politik hnutí ANO nemovitost v roce 2007 prodal, ale takovým způsobem, že z někdejšího vlastnictví dodnes profituje.

Jak lze totiž vyčíst ze smluv uložených v katastru nemovitostí, novému majiteli dnešní příbramský starosta celou částku, více než 3 300 000 korun, sám půjčil, přičemž půjčka je podle smlouvy v průběhu splácení úročena 6, respektive 5 procenty.

Smlouva obsahuje i splátkový kalendář do roku 2019. Z něho lze vyčíst, že ročně přijde na starostův účet částka 420 tisíc korun - je v ní obsažena jak splácená jistina, tak splátka domluvených úroků.

„Tam bylo vícero aktivit, a protože s tím nechci mít nic společného, tak jsem ten dům prodal," řekl Seznamu starosta Příbrami.

Co dalšího Vařeka sdělil redakci Seznamu? A jak to v příbramském nočním klubu vypadá? Podívejte se na video v úvodu tohoto textu.

Reklama

Doporučované