Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Lahváče a zneužívání dětí. Vracíme se k volebním spotům

Tým Šťastného pondělí hodnotí předvolební klipy.Video: Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko

 

Reklama

Volby s sebou nutně přinesou řadu nesnesitelných a asi i nevyhnutelných věcí – krajské volební debaty, Janu Bobošíkovou a hlavně předvolební spoty všech stran.

Článek

My ve Šťastném pondělí jsme se rozhodli, že vás seznámíme s novými i stále živými trendy a také se zásadními chybami předvolebního vysílání.

Třeba obě moravská hnutí mají sice spoty správně bizarní, ale se zásadním nedostatkem – nemluví v nich moravským přízvukem. „Jediný moravský přízvuk v této kampani má Robert Šlachta, přízvuk Brno-venkov, a Petr Fiala, přízvuk Brno-město,“ říká režisér Šťastného pondělí a etnický Moravan Petr Šprincl.

Naopak trendem letošních klipů jsou jednoznačně děti. Nejvýrazněji je používá Volný blok a také Zelení. „Klip Zelených, to je asi jediný předvolební spot, kde vám malé dítě řekne, že tady všichni umřeme,“ popisuje dramaturg Šťastného pondělí Ondřej Lasák.

A jaké další trendy a chyby se v klipech tento rok objevovaly? Řekneme vám to v úvodním videu.

Recenze klipů byla mimořádnou součástí satirického pořadu Šťastné pondělí, které najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Reklama

Doporučované