Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Nejnudnější premiér? Přesně to teď země nejvíc potřebuje

Šťastné pondělí: Sejdou se tři mudrlanti a mudrují o tom, co rozhodlo volby.Video: Václav Dolejší

 

Reklama

Analytici satirického pořadu Šťastné pondělí se naposledy ohlédli za sněmovními volbami. Jindřich, Václav a Konstantin se pokoušejí popsat zlomové momenty, kde se rozhodovalo.

Článek

Tým Šťastného pondělí si například všimli, jak ČSSD propadla i kvůli tomu, že voliči mají k dispozici jen jeden hlas. Kdyby měli třeba tři hlasy, jak navrhují některé pokrokové volební systémy, Hamáček klidně mohl dovést sociální demokraty k 25 procentům.

„Je to stejné, jako kdyby se v Premier League rozdělovalo deset titulů. Pak by trofej loni získal i Arsenal,“ argumentuje Jindřich Šídlo.

Zlomem, kdy se rozhodlo o nečekaném vítězství koalice Spolu, byl červen a návštěva lídra Petra Fialy v Liberci, který si tam sedl na dětskou houpačku.

„Tento průhledný záměr štábu ODS polidštit profesora Fialu naštěstí nevyšel, takže mu umožnili v klidu vyhrát říjnové volby a stát se tak nejnudnějším polistopadovým premiérem, a to počítám i Sobotku s Nečasem,“ říká Šídlo.

„A právě to je to, co tahle země teď nejvíc potřebuje,“ dodává Konstantin Sulimenko.

Reportáž ze satirické série Dolejší na křižovatce je součástí pořadu Šťastné pondělí. Ten najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde.

Reklama

Doporučované