Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Okamura vs. reportér: Lžete, podvádíte a nejste vlastenec!

Dolejší na křižovatce, předvolební reportážní rubrika satirického pořadu Šťastné pondělí.Video: Václav Dolejší

 

Reklama

Podívejte se, jak vznětlivý populista reaguje podrážděně i na ty nejbanálnější otázky.

Článek

Politický reportér Seznam Zpráv Václav Dolejší se doposud třikrát potkal s Tomio Okamurou - a pokaždé to skončilo nepříjemnou konfrontací.

Poprvé v červnu 2017, po rozkladu původního Okamurova projektu - Úsvitu přímé demokracie, kde někteří tehdejší poslanci v čele s Markem Černochem veřejně obvinili Okamuru, že z hnutí vyvádí peníze přes poradenské služby.

Druhé setkání je z prosince 2017, když si Tomio Okamura založil novou „firmu“ - hnutí Svoboda a přímá demokracie. Tehdy se ho reportér šel zeptat jen na to, proč ostatní poslanci SPD mají zakázáno mluvit s médii.

A třetí střet je z letošního června, kdy reportér šel šéfovi SPD vyřídit vzkaz od českých sedláků a farmářů, že kampaň Český jarmark s lacinými potraviny je pěkný podvod.

Podívejte se na video, kde uvidíte, jak Tomio Okamura pokaždé spustí svůj monolog o prolhaných médií, podvodnících, manipulacích - ale na položené otázky vůbec nereguje.

Reportáž ze satirické série Dolejší na křižovatce je součástí pořadu Šťastné pondělí. Ten najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde. A sledovat nás můžete také na Twitteru, Instagramu nebo Facebooku.

Reklama

Doporučované