Hlavní obsah

Lžete! Řekli jsme Okamurovi, co si o něm myslí zemědělci. Utíkal a vybouchl

Reportáž ze satirické série Dolejší je na Křižovatce: Reportér Václav Dolejší tentokrát vyrazil mezi české sedláky, které rozzlobila kampaň SPD.Video: Václav Dolejší

 

Reklama

Farmáři a potravináři shodně vzkázali Tomiu Okamurovi, že jím nabízené laciné potraviny jsou podvod a manipulace. Jejich slova jsme vyřídili přímo šéfovi SPD. Před reportérem nejprve utíkal, aby pak vybouchl vzteky.

Článek

Volební kampaň se blíží do finále a politické strany se předhánějí ve slibování: pravice klasicky vábí na nízké daně, levice zase na vyšší platy a důchody.

Okamurovo hnutí SPD spustí v létě – tedy v rámci volební kampaně – akci Český jarmark. Tam bude prodávat potraviny za „férové ceny“ přímo od českých sedláků.

Král populismu Tomio Okamura slibuje laciné potraviny: mléko za 12 korun, máslo za 26, čerstvé vejce za dvě koruny, vepřová plec za 53 korun a třeba kilogram brambor za 4,60 nebo cibule za 6,90.

Reportér Václav Dolejší navštívil několik sedláků a zeptal se jich, zda Okamurou nabízené ceny jsou reálné a co si o takové kampani myslí. Mluvil s producenty masa, ovoce a zeleniny, vajec a také mléka. A s jejich poznatky pak konfrontoval přímo šéfa SPD.

Podívejte se na video, jak to dopadlo.

Reportáž ze satirické série Dolejší je na Křižovatce je součástí pořadu Šťastné pondělí. Ten najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde. A sledovat nás můžete také na Twitteru, Instagramu nebo Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované