Hlavní obsah

Stavbu plotu k ochraně hranic před migranty zvažuje i Černá Hora

Černá Hora zvažuje stavbu plotu proti migrační vlně.Video: AP, Reuters

 

Reklama

Černá Hora zvažuje stavbu plotu na hranicích s Albánií, jako krajní opatření proti nelegální migraci. Hlavní trasa migrantů nyní údajně vede z Řecka skrze Albánii, Černou Horu a dále přes Bosnu a Hercegovinu.

Článek

Černohorská vláda zvažuje jako krajní opatření stavbu plotu na hranicích s Albánií, aby zabránila ilegálnímu pronikání migrantů. Materiál na stavbu 25kilometrového úseku přislíbilo poskytnout Maďarsko.

Podle vyjádření šéfa maďarské diplomacie přicházejí z Turecka a Řecka „alarmující zprávy”. „V některých případech se situace v Řecku zdá být horší než v roce 2015, kdy vrcholila migrační krize,” uvedl Szijjártó podle agentury MTI. Poukázal na to, že tentokrát hlavní trasa ilegální migrace vede přes Albánii, Černou Horu a Bosnu a Hercegovinu.

Šéf pohraniční policie Vojislav Dragović nedávno potvrdil zvýšený počet migrantů, kteří letos nelegálně překročili černohorské hranice, nicméně situaci ještě nepovažuje za alarmující. Potvrdil také úvahy o vybudování bariéry s ostnatým drátem na hranici s Albánií, ale jak dodal, mělo by to být až krajní opatření.

Reklama

Doporučované