Hlavní obsah

Stezka v oblacích by letos měla vyrovnat rekord návštěvnosti

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Vyhlídková věž Stezka v oblacích v Dolní Moravě na Orlickoústecku by i letos měla dosáhnout rekordní návštěvnosti z loňského roku.

Článek

Navzdory horšímu počasí a protiepidemickým opatřením by na ni opět mohlo vystoupat 300.000 lidí. Mimořádný zájem provozovatelé zaznamenali v červenci, řekl ČTK marketingový manažer horského rezortu Sněžník Tomáš Drápal.

„V sedmém měsíci byla mimořádní návštěvnost, téměř o 50 až 60 procent více než v červenci loňského roku. Bylo to hlavně kvůli covidu a uzavření hranic, Stezka v oblacích byla hlavním tahákem v kraji, což nám vykrylo jarní propad. V srpnu už byl počet lidí srovnatelný s loňskem,“ uvedl Drápal.

Stezku v oblacích chtějí provozovatelé v budoucnu inovovat. Už brzo po otevření přibylo občerstvení se sociálním zařízením pro turisty, další plány zatím nechce společnost Sněžník prozrazovat. Vyhlídková věž pojme 3000 lidí v jednu chvíli, limit pro ni představuje kapacita lanovky. Pro dopravu k atrakci ji využije 90 procent turistů.

Za návštěvu Stezky v oblacích dospělý zaplatí vstupné 240 korun, dítě 170 korun, rodinné vstupné vyjde na 720 korun. K tomu je nutné připočítat cenu za cestu lanovkou, tam a zpět vyjde samostatně na 300, respektive 240 korun, pro rodinu 690 korun. Výhodnější je koupit si vstup na věž i s dopravou najednou.

Podle Drápala byl letošní rok dobrý pro celé středisko. Mnoho lidí vyrazilo do přírody, využilo lanovku nebo bobovou dráhu, navštívilo vyhlídkovou věž. Na rozhledně nebylo nutné počet turistů limitovat, nehromadili se. Resort a jeho trail park si oblíbili zvláště cyklisté. „Lanovka byla pořád plná. Chlapi za den zvedli na háky 2000 až 3000 horských kol, bikeři se otočili i čtyřikrát nebo pětkrát denně,“ řekl Drápal.

Reklama

Doporučované