Hlavní obsah

Superjachta inspirovaná Ferrarim už pluje. Podívejte se na 115 metrů luxusu

Podívejte se na superjachtu inspirovanou Enzem Ferrari. Nově ji spustili na vlny.Video: Jan Marek

 

Reklama

Němci spustili na vodu jednu z největších superjachet, co letos spatří vlny oceánu. A k tomu nejde o jen tak ledajakou luxusní loď. Její designéři se totiž inspirovali známými prestižními sporťáky z Itálie.

Článek

Má 115 metrů na délku, hrubou prostornost 4850 GT, tedy 13 725 metrů krychlových, a je tak jednou z největších superjachet na světě, která se letos dotkne vodní hladiny. Superjachtu Enzo, známou i jako projekt Testarossa, spustili o víkendu v německém Rendsburgu na řeku Eider, odkud se může vydat do Baltského nebo také Severního moře.

Luxus jen pro tucet lidí

Jejích šest palub zvládne údajně hostit pouze 14 osob. Má totiž celkem sedm kabin, zbytek prostoru zabírá třeba krytý vyhřívaný bazén, prostorný wellness a posilovna. Design také vychází ze supersportovního vozu LaFerrari stejnojmenné italské stáje, která ohledy na místo pro více pasažérů rovněž zrovna nebere. A jak napovídá její jméno, superjachta prý vzdává hold přímo samotnému zakladateli automobilky Enzu Ferrarimu.

Na lodi od září 2019 pracoval německý výrobce luxusních jachet na zakázku Lürssen. Firma na lodích pro bohaté ročně utrží 830 milionů eur, což je v přepočtu přes 21 miliard korun.

Tento kousek prodal s partnerským dealerem Moran Yacht & Ship zatím nejmenovanému kupci za utajovanou částku. O 21 metrů delší superjachta Flying Fox od stejné firmy z roku 2018 se pro představu prodala za 400 milionů dolarů, tedy asi za 8,6 miliardy korun.

Reklama

Doporučované