Hlavní obsah

Svatba na palubě letadla. Papež František v Chile vůbec poprvé oddával pár ve vzduchu

Papež František oddal pár přímo na palubě letadlaVideo: AP

 

Reklama

Letuška a stevard, kteří papeže Františka doprovázeli při cestě po Chile, jsou manželé od roku 2010. Tehdy však měli pouze civilní sňatek. Ve čtvrtek je papež oddal při církevním obřadu.

Článek

Papež František ve čtvrtek při letu ze Santiaga de Chile do města Iquique oddal v letadle letušku a stevarda. Devětatřicetiletá Paula Podestová a jednačtyřicetiletý Carlos Ciuffardi ho od začátku týdne doprovázejí při jeho cestě v jihoamerické zemi. Informoval o tom server chilského deníku El Mercurio. Podle agentury AP je to první pár, který kdy papež na palubě letadla oddal.

Za svědka dvěma zaměstnancům letecké společnosti Latam Airlines šel její šéf Ignacio Cueto spolu s Mauriciem Ruedou, který je organizátorem papežových apoštolských cest.

Podestová a Ciuffardi řekli novinářům na palubě letadla, že měli občanský sňatek už v roce 2010 a plánovali tehdy i církevní. Měli prý už všechno připravené, ale zasáhla příroda. „Popadaly kostely, všechno se zřítilo. A tak jsme to začali odkládat, pracovali jsme a pak přišly dcery,“ řekl Ciuffardi deníku El Mercurio o zemětřesení z února 2010, které si vyžádalo na 525 obětí.

Papež ve čtvrtek ve městě Iquique na severu Chile odsloužil mši a setkal se s oběťmi Pinochetovy diktatury (1973-1990). Večer se přesouvá na návštěvu Peru.

Reklama

Doporučované