Hlavní obsah

Svět knihy posunuli pořadatelé z června na září

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Pořadatelé mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy Praha posunuli konání letošního ročníku z června na termín 23. až 26. září. Měl by se konat tradičně na Výstavišti Praha.

Článek

Domnívají se, že vzhledem k předpokládané zlepšené epidemické situaci i proočkovanosti obyvatel je zářijový termín optimální. Nadále se počítá s tím, že se program z velké části bude konat ve venkovních pavilonech a v případě potřeby bude připraveno také testování účastníků. ČTK dnes o tom za pořadatele informovala Nikola Lörinczová.

Pořadatelé uvedli, že v červnový termín věřili, ale protože by v současné době měli začít s propagací či prodejem vstupenek a nemají informace o tom, jakými pravidly by se měli v červnu při organizaci podobné akce řídit, rozhodli se termín posunout. „Navíc, zatímco u nás se epidemická situace v posledních dnech vyvíjí pozitivně, v jiných evropských státech právě kulminuje, což nás do značné míry limituje při zvaní zahraničních hostů i vystavovatelů,“ uvedl ke změně termínu ředitel veletrhu Radovan Auer.

Zářijový termín podle něj umožňuje přivézt zajímavé hosty a zároveň vystavovatelům představit knižní novinky druhé poloviny roku. Čestným hostem letošního ročníku bude Francie, zvláštní pozornost bude věnována také Polsku, jehož prezentace se v loňském roce nemohla uskutečnit. Motto ročníku Můj domov je v jazyce má za cíl zkoumat otázky vztahu literárních děl i jejich autorů k jazyku, ke geografické i mentální příslušnosti k dané zemi.

Reklama

Doporučované