Hlavní obsah

Světová kapela z Brna? Ghost of You vydali album Black Yoga

Ghost of You pokřtili album Black Yoga.Video: Mikuláš Pejcha, Seznam Zprávy

 

Reklama

Brněnská kapela Ghost of You vydala album Black Yoga. Chce ho ukázat světu a má mezinárodní ambice.

Článek

Kapela Ghost of You koncertovala už ve více než 10 zemích. Její nové album kladně přijala hudební kritika. Kromě toho chystá na podzim evropské turné.

„Jedeme po českých klubech. Na podzim chystáme velkou zahraniční šňůru přes Holandsko, Anglii, Německo, Polsko a celkově musíme ukázat tu desku lidem,” přiblížil bubeník Michal Janík.

Partička už od pohledu působí jako kapela, která dává hudbě všechno. Během čtyř let fungování si mezi sebou zjevně stihli vytvořit pouto. A to nejen hudební. Mají co říct a jsou osobití. Tím si lze vysvětlit mezinárodní zájem fanoušků.

Stylově lze kapelu zařadit do psychedelického popu. Snové pasáže spojené popovou strukturou nebo melodickými refrény osloví i většinového posluchače. Přidávají ale něco navíc.

„Hrajeme energickou hudbu s něžným vokálem, který se rozplývá nad agresivní kytarou a zvláštně pojatou baskytarou,” upřesnil Michal Janík.

S novou deskou se kapela posunula také zvukově. „Je to deska, na které jsme udělali určitou změnu, krok dopředu. Změnil se zvuk a provedení. Pořád to jsou Ghost of You, ale zásadní změnou byl producentský podíl Ondřeje Ježka,” popisuje nové album kytarista Štěpán Pařízek.

Tentokrát do studia přišli spíše s nápady a konečná podoba songů vznikala až ve spolupráci s producentem.

Společná práce kapely jejím členům bere většinu volného času. Dohromady se potkávají i šestkrát týdně. „Zvlášť texty a výbušnost koncertů je obrovský ventil. Způsob, jak upustit od každodenních starostí. Když vyrazíš na turné, na všechno zapomeneš a jedeš,” popisuje své pocity frontman Tomáš Novohradský.

Více o kapele a její hudbě se dozvíte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované